11/11: om ett litet Pinchoskalas 🎉

Nybakade tioĂ„ringen bjöd med en liten kludd av sina nĂ€rmsta klassisar till ganska nyöppnade Pinchos i stan pĂ„ kalas. Å sicken fin liten kludd… att en stund fĂ„ hĂ€nga pĂ„ ett hörn med nĂ„gra tioĂ„ringar som Ă€r nĂ€ra vĂ€nner, det Ă€r Ă€nna jĂ€klans mys det!

Dom började hemma med bus och fniss och presang-öppning (varav alla var fina och genomtĂ€nkta – förutom en liten ask Ă€ckliga spindlar 😀 !) och sen lite tĂ„rta och skönsĂ„ng och dĂ€refter skuttade alla sex ner till stan och precis nĂ€r jag skickat ivĂ€g dom i förvĂ€g fick vi stora skĂ€lvan sĂ„ Mallias Ă€lgade efter för att pĂ„ avstĂ„nd hĂ„lla lite koll. Jaaa! Dom ÀÀÀÀr stora och kloka och ansvarsfulla, men… sex trallande kalasuppspelta 9- och 10-Ă„ringar kanske inte har lika bra uppsikt som vanligt? Å sĂ„ Ă€r det det dĂ€r med ansvar för andras barn osv. NĂ€r en av mammorna berĂ€ttade om hur alla kidsen pĂ„ en filmkvĂ€ll hemma hos hennes dotter ratat filmen och istĂ€llet gĂ„tt bananas i deras aktivitetslada tyckte jag inte det lĂ€t ett dugg lĂ€skigt med ”tĂ€nk om dom trillar i betonggolvet”, men jag vet ju att om betonggolvet varit hemma hos mig… dĂ„ hade jag brallat ner mig av oro.

NÄ. GÀnget som var med iaf dÄ? En tjej saknades för hon var bortrest och Emmi hade tvingats banta antalet gÀster rejÀlt frÄn ursprungslistan (pga att det dÄ var tanken att ha ett helt annat sorts kalas) men det hÀr var sex tajta klasskompisar som gosade med varann och iaf i mina ögon verkar ha stor respekt och kÀrlek till varandra. De vÀntade pÄ och de höll koll pÄ varann pÄ ett naturligt vis och under middagens efterföljande sanning och konka berÀttades saker som dom lovat att hÄlla för sig sjÀlva. Jag Àr sÄ lycklig att ha dom hÀr unga mÀnniskorna i min dotters nÀrhet!

Mattias, Milla och jag satt vid ett bord en bit ifrĂ„n och hade vĂ„r egen sittning. Tjejerna klarade sig helt sjĂ€lva och jag kan inte lĂ„ta bli att malla mig över hur bra dom skötte sig! Rent praktiskt gjorde vi sĂ„ att vi tog tvĂ„ notor. Pinchos fungerar ju sĂ„ att gĂ€sterna bestĂ€ller i appen och sen sjĂ€lv hĂ€mtar all mat och dricka. Dom smĂ„ hade rĂ€tt bra koll pĂ„ vad dom ville ha och jag hjĂ€lpte dom bestĂ€lla, men dom fick sjĂ€lva hĂ€mta sin dricka och mat. Vi gjorde bestĂ€llningarna i omgĂ„ngar och det flöt pĂ„ över förvĂ€ntan. NĂ„gra omköp blev det (en liten pluttig hamburgare rĂ€ckte inte t ex och grillade halloumin ville fler testa pĂ„) och vĂ€lkomstdrickan – en orange och en blĂ„ sockerchock – gick kvickt Ă„t med allas sugrör i sĂ„ dom fick sĂ„klart en till att dela pĂ„ 🙂

TvÄ timmar senare var notan betald och fem glada tjejer vinkade hejdÄ. VÄra egna tvÄ tog vi med hem och jag Àr glad att himlen inte hann öppna sig över Morkullan innan vi hunnit innanför dörren:

Imorron Àr det fars dag och medan Millan Àr pÄ kalas hos en klasskompis pÄ Bruket kommer vi göra ett nytt besök pÄ Pinchos med nÄgra pappor. Sen har vi nog uppfyllt vÄr kvot pÄ det stÀllet för i Är :p

10/11: om AW med nya kollegor.
12/11: om en far pÄ sin dag.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *