10/9 – g n ä l l i g t .

Skitsur efter kvällens – med i stort sett perfekta förutsättningar – ändå misslyckad springförsök. Liksom i förrgår, en halvmil på trekvart i snabb promenad med inslag av få och korta springintervaller, men jag kände mig som en pigg gammal ponny tillbakahållen i strama och tjuriga tyglar. För första gången sen knät pajade för ungefär en månad sen misströstar jag rejält. Och jag är rätt arg och besviken på en viss skoförsäljare 🙁


Igår var Alliansen i TV4s Utfrågningen (Japp! Vi hittade faktiskt fyran!) och ikväll är det oppositionens tur. Först ut var Jimmie. Jag är grymt imponerad av programledarna Jenny Strömstedt, Ulf Kristoffersson och Helena Gissén som alla behöll lugnet (de har fått bra coachning förstår jag) och Åkesson eldades över het glöd. Dock, det var sjukt trist att så stor del av utfrågningen handlade om invandringen… pressa honom om allt annat! Det hade varit intressant att höra honom prata skola och infrastruktur.

Apropå det så måste jag gnälla lite om SD:

    Jag förstår inte hur 9% av alla oss svenskar som utnyttjar vår rösträtt kan tänka sig lägga sin enda demokratiska röst på ett parti vars hela existens grundar sig på asylfrågan. Finns det verkligen INGET annat som är viktigare i dessa människors liv än att minska invandringen? Inget? Asså. Jag tycker också vi bör se över invandrarproblematiken, men herregud, det är inte viktigast i mitt liv!

Som nummer två fick Jonas Sjöstedt ställa sig i utfrågningspulpeten och som vanligt klarar sig han rätt bra tycker jag. Vi står långt ifrån varann politiskt, bl a därför att problemet med vänstern i mina ögon är att dom är så generaliserande. Dom är beredda att offra en hel massa saker (t ex RUT och vinster i välfärden) eftersom de därigenom kan minimera risken att någon välbeställd ska kunna spara en extra krona. Det blir lite sorgligt tycker jag: rent krasst sätts solidariteten åt sidan, och alla är/blir inte lika mycket värda.

Nu fortsätter strax utfrågningen. Frågan är om vi klarar ytterligare en hel kväll med TV4 Play… :p

Dagsens tips: F i g h t C a n c e r & R u n !
11/9 - d r ö m m e r .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *