29/9 – om hög feber på ”fel” barn.

Lilla Millan fick stanna hemma med mig igår. Hon var inte tillräckligt sjuk för en regelrätt vabning, men jag har ju inte heller börjat jobba än (två dagar kvar av denna evighetslånga föräldraledighet!).

Hela förmiddagen tillbringades med duplo på höjden och tvären, å nåt snor – det såg vi knappt till…

Vid kvällsmaten anades att nåt inte stod rätt till med husets andra lilla hedbert. Hon frös, sa hon, och hade väldiga problem att få i sig sin lilla ostburgare (skräpmat från donken is bad shit men onsdag är ridlektionsdag och vi var dåligt förberedda…). Jodå. 39 grader, and rising.

Nu tumhålls det för kvick tillfriskning. Och ingen allvarlig infektion. Under natten har febern gått ner och nu på morgonen var hon lika glad som vanligt. Fortsätt så!

28/9 - om en dator hos Anovo.
Dagsens tips: skilj på verklighet och lyxfälla.
10 comments Add yours
  1. Det gjorde det faktiskt! Höll i sig alltså. Hon fick feber på kvällen efter också iofs, men inte alls lika hög. Och sen dess har hon varit frisk (fast just feber kan hon ju iofs ha haft: vi är inte så bra på att ta tempen ”i onödan”. sålänge hon ser frisk ut så räknar vi henne som det 😉

   Tack för omtanken!

 1. Så typiskt! Hoppas hon mår bättre!
  Här tänkte vi friskintyga den lilla idag efter 3 dagars VAB och genast kom febern som ett brev på posten. Herrejisses. Mitt jobb lär snart tro att jag skolkar var och varannan vecka…

  1. Jag är verkligen kluven till feber. Å ena sidan är den ju väldigt effektiv på små barn och jagar bort infektioner jäkligt duktigt, men å andra sidan vill vi ju helst att kiddisarna ska slippa sjukdomar helt och hållet, så… ja, du vet! 😉

   Tack till dig för omtankar också!

 2. Det där låter som min sjuka. Häg feber på kvällen och sen feberfri på morgonen. Har haft det så i 12 dygn nu. inte alls okej..

  kram

 3. Krya på sig lilla och stora busfiorna *kramas*

  Jo, lyxfällan, erkänner att jag kan kolla på det ibland, lite för att förundras över hur mycket pengar folk kan lägga på sjuka grejor och hur man liksom bara kan blunda för högvis med kronofogdebrev… men jag har precis som du förvånats över ”sälja-allt”-principen, visst en del röjning skadar väl inte men att sälja grejor till underpris? Varför då liksom?

  1. Båda friska och pigga igen! Tack för gosiga omtankar!

   [som referens till Lyxfällan och inlägget efter detta]
   Ja hujedamej. Sicken göra-bra-TV-skit…?! Inte mycket som är rätt där inte – när det gäller sanering av kass familjeekonomi. Det där med gräsklipparen och lågprofilsfälgarna retar mig särskilt i det här avsnittet. Och jag är rätt säker på att jag slipper reta mig på nåt i några andra avsnitt 😉 jag ska nog lyckas hitta nåt annat mer värt att titta på eller göra nästa vecka… :p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *