23/9 – om att pussla schema.

Inte visste jag att det underlättat att vara matematikprofessor för att få två föräldrars scheman att gå ihop med varandras, och förskolans. Hade vi inte jobbat helger båda två hade det säkert varit enklare, men då hade det ju också blivit fler timmar på förskolan för kidsen. Ett lite dåligt som iaf har nåt bra med sig!

22/9 - om en härligt höstig lekplatslekdejt, med sångstund.
Dagsens tips: korrekturläsning is da shit.
13 comments Add yours
  1. Fördelen med att båda jobbar helger är ju att båda då också kan få ”helg” ihop ändå (dvs, två lediga dagar i rad). Om en jobbar vardagar blir det inte så ofta den där behövda långledigheten (om nu två räknas som långt 😉 tillsammans.

   Sen är jag ruskigt glad att ingen av iaf jobbar treskift, eller nätter. Hujedamej. Hur gör man då med barn och förskola?

   1. Vi har gjort så att vi aldrig jobbar samma helger. Jag har var 4:e och min man pusslar in sina helger under de tre i rad som jag är ledig (tur att det är många på hans arbetsplats så det går att göra så här). Tvärr är det inte så ofta vi får ledigt tillsammans mitt i veckan.

    Men fördelen med detta är ju att vi slipper ordna med barnvakt så ofta.

    Barnen är små bara en gång resonerar vi. Då får det lov att bli så här. Sen vill de kanske inte vara med oss längre. Huga, det vill jag ju inte….

    1. Vi jobbar båda varannan lördag, och jag var fjärde söndag (nu i jul blir det ju annorlunda förstås för då har Mattias butik söndagsöppet också), så vi försöker jobba samma lördagar och ha barnvakt under dessa – en lördag var för farmor/mormor var fjärde vecka. Det känns okej tycker jag (vi), och det är sååå mycket enklare att pussla nu när Lolles har söndagsstängt, och jag inte jobbar 3 av 4 lördagar och 2 av 4 söndagar. Fast… det blir ju mindre slantar i lön iofs… röda dagar är ju de enda som är okej betalda i vårt yrke…

     Men.. hur menar du ”inte vill vara med”?! Nu förstår jag inte??! ;D

     1. Uttrycker mig lite tokigt ibland. Det jag menar är att när barnen blir större så blir det säkert mer att vara med kompisar och inte med oss. Då sitter vi här alldeles ensamma. Jag vill ju att dom ska vara med oss hela tiden…fast det går ju inte har jag insett. De ska ju få göra sig ”fria” fast under mera kontrollerade former.

      För familjen och relationen är det klart bättre att jobba samma helger! Vi har diskuterat det och är helt eniga om det men väljer ändå att jobba olika. Blir så mycket enklare med kidsen i och med att vi har långa helger (9-21) och det innebär barnvakt hela helger för dom….

      1. Hahaha! Jag skojade Ulrika! Klart jag förstår 🙂

       Det låter som att ni har ett mycket ”värre” vardagsliv än oss just nu 🙁

 1. Det underlättar om man har en förskola som är samarbetsvillig och inte paragrafryttare också :-s Jag har haft många diskussioner med vår föskola om vad som är ”arbetstid” när man jobbar oreglerat, om jag nu inte har någon fastställd arbetstid, vilka tider ”får” jag då ha mina barn på förskolan? Än värre blir det nu när jag har två jobb – jag har fått pussla så att de går tätt intill varandra (fast det kanske inte är det optimala) för om jag skulle ha t.ex. 1 timme mellan mina två jobb ska jag hämta barnen, ha dem hemma en timme och sedan lämna dem igen :-s Det verkar också svårt för min förskola att förstå att jag jobbar hemma, och faktiskt jobbar, men frågan är om jag då sticker ner i tvättstugan och hänger en tvätt, är det rätt av mig att ha barnen på förskolan då 😉 (och om jag surfar lite på jobbet? :D)

  Så, jag hoppas din förskola är generös och flexibel med scheman för det underlättar massor! En arbetsgivare som också har rätt inställning (och förståelse för) till det här med föräldrar och våra tidskrångel är också guld värt!

  1. Det är klart att det underlättar, men jag tror eller iaf hoppas att de flesta trots allt har det bästa för barnet framför sig!

   Flexibiliteten hos oss blir ju att de dagar jag hämtar kommer barnen förhoppningsvis hämtas tidigare än schemalagd tid, men för att slippa andnöd och onödig irritation om t ex en kund inte vill släppa taget så vet jag att jag har en kvart till godo, om det skulle krisa. Sen tror jag inte det skulle vara omöjligt för oss att ringa och berätta att vi är sena heller. OM det nu skulle hända nåt på vägen. Och i värsta (hehe, bästa för de små kanske 😉 fall finns ju både min och Mattias mamma i närheten att rycka in. Min mamma fick t ex under en period ofta med kort varsel hasta iväg för att hämta EmmaLi när min rygg varit som sämst. LYCKA att ha den fallskärmen att ta till!


   ps. det är en intressant och klurig diskussion det där ”vad är arbetstid”. att tvätthögen är ”mer fel” än privatsurfning är väl de flesta med på, men rent krasst skulle ju en egenföretagare kunna betala sig själv lön för att handla på Kvantum och därigenom slippa släpa kidsen i kundvagn framför sig? det är väl inte direkt okej, eller?

   1. Ditt Ps är en helt annan post och en helt annan diskussion – en jag tycker mycket i 😉 Jag blir galen på att förskolan ska diktera villkoren för vad jag får göra på min ”arbetstid” och att det är mer okej att pilla naveln och blindskita om man råkar befinna sig på sitt kontor än om man råkar befinna sig hemma-jobbandes…

    Varför inte helt enkelt förutsätta att vi föräldrar vill göra det bästa för våra barn och att vi faktiskt vet bättre än förskolepersonalen vad det bästa är. Jobbar jag heltid har jag rätt till heltidsdagis, vilka timmar jga är på jobbet eller hemma ska de skita f-n i, faktiskt.

    1. Det där sista håller jag med om. varför har inte betalande förskolebarn ”rätt till” förskola även ex en förmiddag om föräldrarna jobbar natt eller helg?

     Jag har haft tur att aldrig hamna i nån situation där det blivit aktuellt att ”fuska” (vågar fasen knappt tanka bilen på vägen hem trots att jag passerar Preembjörnen halvvägs) men om jag skulle få för mig att gå på toa på jobbet efter att jag stämplat ut så känns det inte som nåt mina barns förskola skulle sätta sig emot? Dom är jättebra på det viset. Vilket är jäkligt skönt – det är ju en fajt mindre att tvingas ta liksom?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *