11/11: om ett litet Pinchoskalas 🎉

10/11: om AW med nya kollegor.
12/11: om en far på sin dag.

Nybakade tioåringen bjöd med en liten kludd av sina närmsta klassisar till ganska nyöppnade Pinchos i stan på kalas. Å sicken fin liten kludd… att en stund få hänga på ett hörn med några tioåringar som är nära vänner, det är änna jäklans mys det!

Dom började hemma med bus och fniss och presang-öppning (varav alla var fina och genomtänkta – förutom en liten ask äckliga spindlar 😀 !) och sen lite tårta och skönsång och därefter skuttade alla sex ner till stan och precis när jag skickat iväg dom i förväg fick vi stora skälvan så Mallias älgade efter för att på avstånd hålla lite koll. Jaaa! Dom äääär stora och kloka och ansvarsfulla, men… sex trallande kalasuppspelta 9- och 10-åringar kanske inte har lika bra uppsikt som vanligt? Å så är det det där med ansvar för andras barn osv. När en av mammorna berättade om hur alla kidsen på en filmkväll hemma hos hennes dotter ratat filmen och istället gått bananas i deras aktivitetslada tyckte jag inte det lät ett dugg läskigt med ”tänk om dom trillar i betonggolvet”, men jag vet ju att om betonggolvet varit hemma hos mig… då hade jag brallat ner mig av oro.

Nå. Gänget som var med iaf då? En tjej saknades för hon var bortrest och Emmi hade tvingats banta antalet gäster rejält från ursprungslistan (pga att det då var tanken att ha ett helt annat sorts kalas) men det här var sex tajta klasskompisar som gosade med varann och iaf i mina ögon verkar ha stor respekt och kärlek till varandra. De väntade på och de höll koll på varann på ett naturligt vis och under middagens efterföljande sanning och konka berättades saker som dom lovat att hålla för sig själva. Jag är så lycklig att ha dom här unga människorna i min dotters närhet!

Mattias, Milla och jag satt vid ett bord en bit ifrån och hade vår egen sittning. Tjejerna klarade sig helt själva och jag kan inte låta bli att malla mig över hur bra dom skötte sig! Rent praktiskt gjorde vi så att vi tog två notor. Pinchos fungerar ju så att gästerna beställer i appen och sen själv hämtar all mat och dricka. Dom små hade rätt bra koll på vad dom ville ha och jag hjälpte dom beställa, men dom fick själva hämta sin dricka och mat. Vi gjorde beställningarna i omgångar och det flöt på över förväntan. Några omköp blev det (en liten pluttig hamburgare räckte inte t ex och grillade halloumin ville fler testa på) och välkomstdrickan – en orange och en blå sockerchock – gick kvickt åt med allas sugrör i så dom fick såklart en till att dela på 🙂

Två timmar senare var notan betald och fem glada tjejer vinkade hejdå. Våra egna två tog vi med hem och jag är glad att himlen inte hann öppna sig över Morkullan innan vi hunnit innanför dörren:

Imorron är det fars dag och medan Millan är på kalas hos en klasskompis på Bruket kommer vi göra ett nytt besök på Pinchos med några pappor. Sen har vi nog uppfyllt vår kvot på det stället för i år :p

10/11: om AW med nya kollegor.
12/11: om en far på sin dag.

Nosa gärna lite om inlägget!