6/8: om en lazy Sun-day!

Kom i säng kl fyra i natt eftersom eftermiddagsminglet med en bunt glada vänner och bekantingar drog ut en smula på tiden :) hade beställt sol och jodå, sporadisk blå himmel gick att skönja mellan skratt och glada människor allteftersom nivån på limoncellon sjönk i tappkranskaraffen (eller vadå en såndär glasdunk kallas?)! Tack alla för sällskap, roliga anekdoter (särskilt den om Anders Borg i en taxi) och skön humor! Vi var en brokig skara den här gången, flera kände inte någon eller bara sin partner, men mixen blev som vanligt fin 🎉

Idag har solen skinit alldeles galet för att vara svensk västkust!

Jag trampade på en taggad insekt och {$#%\@& så ont det gör. Men inte ens det pajade mitt humör när vädret varit så vackert! Vi satt ute på baksidan och grubblade uterum. Nu har vi flyttat på det och det ligger i anslutning till befintlig altan, fast i markplan. En bred trappa binder isåfall ihop dom båda, kanske med steg i vinkel – eller hur jag ska uttrycka det. Fördelen med att lägga den där vi planerar in den nu är att den 1) får sol, 2) blir lätt att nå från huset utan att 3) skugga befintlig altan. Men den tar ju upp en stor del av gräsmattan iom att den hamnar nästan mitt på tomten. Fast det kanske inte gör nåt? Det var när jag skulle stega ut just trappan som den stackars dumma insekten hamnade under min tass, å det svors högljutt… just där å då hade jag gärna trallat över allt gräs, sticksiga getingar humlor och bin kan hänga nån annanstans, men så blir det såklart inte. Gräsmatta är fint att ha, också!


På tisdag åker vi till Stockholm med kidsen. Lite jobb för Tias å mig och lite mys med hela familjen. Tips på barnvänlig men bra restaurang för en kväll mottages gärna, och förslag på sysselsättning en dag; både för soliga och för skuggiga förutsättningar :) vi funderar på Nordiska museet eller Naturhistoriska om det regnar, eller att bara strosa på Söder å i Gamla Stan om det är fint väder.

4 kommentarer Lägg till din
  1. Attans, läste det här för sent. Annars skulle jag ju ha tipsat er att komma förbi där jag tillfälligt jobbar – bra ställe för barn och vuxna. Oh well, hoppas att ni hade det grymt najs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *