16/7: om att släppa läs nioåringen i bokhyllan!

Så var det dags. Efter några tassande steg i vuxenlitteraturen genom Tisdagarna med Morrie och Fem personer du möter i himlen) bjuder jag nu in äldsta dottern i min värld! Niokommasex år gammal är det väl dags att lämna barnböckerna bakom sig. Alla Harry Potter (utom De vides sten – heter den väl på svenska?) slöks inom mindre än ett läsår och jag vill göra vad jag kan för att hålla läsglädjen vid liv. Ungdomslitteratur är ett blankt kort för mig, men i väntan på ett biblioteksbesök och hjälp av proffs delar jag med mig av dom här två diamanterna!


Boktips till bokstavstörstande blivande fjärdeklassare mottages tacksamt!

2 svar på “16/7: om att släppa läs nioåringen i bokhyllan!”

 1. Maria Gripe
  Cynthia Voigt
  Michelle Magorian

  ”Lilla huset på prärien”
  Momo eller kampen om tiden
  Svedbergs ”Trälarna”
  Anne på grönkulla
  Kulla Gulla

  Sen någonstans gav jag mig på vuxenböcker, men där kan jag minnas Moa Martinsson och Fogelström

 2. -Annika Thors serie om dom österriskiska krigsbarnen
  – Katarina Mazetti
  Även böckerna om skivvärlden om hon gillar Harry Potter (Terry Pratchet tror jag?)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *