29 jan – om svenskkänning i Florida.

Jahapp. Ett sommar-Sverige av värsta sort mötte oss i Miami när vi la till imorse 🙁 11 grader och isbitsregn. Vi hade bokat en tur till the Everglades med avsläpp på flygplatsen. Varför då?? undrar jag nu…


Så brutalt genomkall som en bara kan bli av att sitta en halvtimme i en öppen båt i regn o blåst. I sommarkläder, typ. Fick rotat fram ett par jeans ur resväskorna i tullen i sista sekund annars hade jag gått under. Hackade tänder efteråt. Och var genomvåt. Tjejerna å Mattias klarade dig bättre men jag fryser än.

Om vi såg några alligatorer? Knappt en kvarts sammanlagt. Två par ögon skymtades och en svans. Fast faktiskt, vi såg en liten alldeles precis vid bryggan och det var tur! Av showen efteråt blev det inte mö av heller, alligatorerna låg ju i vattnet (som var varmare än luften…) å tjurade. Men vi fick se en treårig unge som tjejerna fick hålla. Vi tog av de nyköpta regnponchosarna av tvivelaktig kvalitet för att få en ”gladare” bild!


Nu är vi på flygplatsen. Hade velat åka downtown men vädret gör att vi tappat all lust och ork. Vi köper la en macka och bölar en smula mot varandras blöta axlar…

Next time hörs vi från Sverige gissar jag!edit 20:03

Verkar få lite tur med oss till hemvägen om jag gissar rätt! Ett tresäte ensamt för Milla å mig, och ett fyrsäte för EmmaLi å Mattias! Ett fräscht plan med stora skärmar (det var pluttiga 8″ på vägen hit) med USB och vanlig 3,5 mm hörlursplugg (sjuåringen letade hysteriskt efter uttaget i sina armstöd; kan va så att hon är en smula reserfaren <3). Hejja Swiss!

Nu återstår bara att förstå vad tusan dom säger 😀 swütcherdytch är inte mitt starkaste språköra :p

Om en kort stund lyfter vi. Lite guppighet varnade han för… håll gärna lite tummar. Hejdå Karibien och USA för den här gången!

26 jan: om Maya-tempel, artificiella hamnar och en oturs-Milla.
31 jan: om att sova ikapp.
2 comments Lägg till din
 1. Fy tusan för kalla sumpmarker och stackars lilla kokodrill med igenlindad nos för att turister ska kunna plåta (antar att det kostade pengar?) utan fara!
  Skulle kanske varit ett alternativ (lindad nos) på Trump och hans anhang under valrörelsen annars?

  Skönt med gott om plats under hemresan dock och SchweizerTyskan fixade fu säkert galant!
  Välkomna hem❣

  1. Lyckligtvis pratades det utmärkt engelska ombord så jag klarade mig riktigt bra! 😀

   Ang den där lilla alligator (trubbig nos vettu!) så vet jag att den var köpt som mycket liten, men varifrån och hur eller varför, det frågade jag faktiskt inte. Att den hade ett litet band om nosen var ren säkerhet. När skötaren bar omkring på honom hade han inget band faktiskt och det var lite häftigt att se deras respekt för varann.

   Jag har ju så jäkla svårt för den där djurparksprylen, men i just det här fallet kändes det som minst dåligt att låta barnen ta en bild och betala 3 dollar (fast han fick 10 och jag hoppas de gick till nåt bra). Vi hade ju haft en så jäkla genomvissen och isbitskall tur på floden – bara en massa fåglar om du minns? – så lite närkontakt med reptilerna ville jag dom skulle få. Eller är alligatorer reptiler förresten? Äsch. Oavsett. Valuta för tålamodet dom visade ville jag ge dom iaf. Dom var sååå jäkla tappra! Knappt ett gnäll förutom det där missnöjet med dumma jävla fågel-turen <3

   Apropå stackars djur så fanns det på ett stopp i Mexico, där Emmi å jag tittade på Maya-tempel, där det gick att simma med delfiner. Poolen dom stackarna plaskade i var så liten att badkaret vi rev ut vid renoveringen känns rymligt i sammanhanget 🙁 Så nä. Några delfiner blev det inte. Ser dock inte krokosen som lika högt stående - och vipps blev jag djurrasist märker jag 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *