3/5 – om helt brutalt jefla ont fortfarande (varning till känsliga läsare).

Inte ett dugg bättre idag så jag började pillra mig imorse. Kan inte säga att jag känner nånsomhelst skillnad men jag tänker köra denna kuren färdig nu. Det smakar järn i munnen (fast det blöder ingenstans) och självfallet blir det mängder av saliv – men det är kanske bra för blåsorna?

Förstår att ni tröttnat på mitt gnäll om allt ont jag har ålöuverthöplejs dagarnaiända, men för att aldrig mer få för mig att försöka genomlida ett sånt här utbrott utan medusin tänker jag visa hur det ser ut. Jag grinar nästan av vilovärk i tungfjanten, eller vad jag ska kalla det, men eftersom magen skrek av hunger och jag inte ville riskera svimma av lågt blodsocker (jupp, har hänt) tvingade jag i mig en mikroskopisk portion lunch.

Varning utfärdad nu asså. Det här är ingen del av kroppen som är vacker ens i vanliga fall…
Nu när resten av familjen bakat kladdkaka känner jag mig extra ynklig. Dom tjatar på mig att jag ska komma, men varför ska jag sitta där å titta på när dom smaskar… 🙁 mjau…

2/5 - om blåsor och otippad Premier League-vinnare.
Dagsens tips: förmodligen årets bild 2016!
8 comments Add yours
 1. Nja botemedel vet jag inte om man kan kalla det, men det har funkar för mig (när jag bitit mig i tunga eller kind, eller borstat för hårt på tandköttet)! Äckligt är det och liiite obehagligt (ont light) känns det men prova, om du inte redan gjort det; blanda salt med vatten och skölj! Jag har inget recept i form av dosering men en msk eller drygt så till ett halvt glas (ca 1dl) vatten tror jag blir bra. Ta varmt men inte kokhett vatten så saltet löser sig och skölj, spotta ut (ja 😖 Äckligt) och gör om det så länge du har vatten kvar… med skölj menar jag; skvalpa runt i munnen och ”joxa” med kinderna! OM det funkar vet jag inte men jag tror du får lindring i alls fall!
  Puss och lycka till!

  1. Tack för omtanken och tipset, men det finns tyvärr ingenting som bedövar det här. Jag har en xylocain-vätska (en rejäl lokalbedövning) som inte hjälper. Eller jo, det blir helt bedövat i hela munnen en kort kort stund men strax är den jäklans smärtans tillbaka igen. Jag har vid få tillfällen tagit den för att jag ska kunna få äta, men eftersom den bara varar några tuggor, i kombination med att jag är rädd att bita mig rejält illa plus att lidokainkloriden (det verksamma ämnet i vätskan) verkar förvärra blåsorna, så låter jag nu bli att ens ta den. Det är bara att härda ut. Jag har testat med diklofenak, paracetamol och t o m iboprufen men det gör ingen skillnad. Det är TUR att jag varit ledig idag. Har knappt kunnat prata och har kommunicerat med lappar (med Millan) och teckenspråk (med Emmi). Mallias klarar förstå mig rätt bra även utan ord!

 2. Inget roligt 🙁 Har haft något liknande vid några tillfällen. Går inte att prata ordentligt :/
  Skickar några krya på dig-hälsningar till tungan

  1. Ja jisses vad jag sluddrar. Fortfarande är tungan liksom alldeles svullen så trots att jag inte har ens i närheten av lika ont längre – tror det är antivirusmedicinen som är hjältinnan i sagan? – så blir det jobbigt att prata. Besvärligt med ett jobb som mitt då 😉

 3. Usch och fy och massa sympatier!

  Och tips om att det är lättare med tuggfri mat när munnen gör ont! Den är ju i munnen kortare tid och slät snäll mat har mindre i sig som irriterar ontet!

  Lös potatismos brukar vara mitt förstaval

  1. Tack!! Ja tugga är (eller iaf har varit, nu två medicindagar senare är det sååå mkt bättre) besvärligt eftersom tungan har så stor del i själva tuggproceduren. Det där är sånt en inte tänker på förrän tungan inte kan göra sitt jobb. Det är som att vi oftast inte är medvetna om hur stor del av sin kropps välbefinnande nacken och ryggen har, Ett ryggskott eller nackskott (nä vänta… så kan det väl ändå inte heta?!!) visar hur sårbara vi är utan fullt fungerande ryggrad.

   Potatismos blev det faktiskt av en slump till lunch igår! Det gick sådär men ändå okej. Jag grät inte. Högt. Vilket var bra eftersom det var på jobbet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *