8/4 – om tjänsten ”SMSgrupp”.

Via Buzzador fick jag erbjudande att testa tjänsten SMSgrupp. Jag kan väl säga som så att det lät bättre än jag vad jag tyckte att det blev. Men det kanske var jag som hade läst på dåligt innan jag anmälde mig till kampanjen :(

Hur det funkar? Genom att registrera en grupp och ansluta vänner kan alla medlemmar i gruppen sedan skicka och ta emot sms till gruppen. Vad det kostar? Att skicka ett sms kostar enl taxa i ditt abonnemang, att ta emot kostar inget. MEN. Det här är – trots att det alltså kanske kostar att skicka sms (det beror ju på ditt ab) – en reklamfinansierad tjänst. De har så fiffigt pillat in en klausul som tillåter reklam i slutet av skickade meddelanden. Detta fick mig att backa direkt. Det är en sak att skicka reklam, men då ska tjänsten vara gratis.

Kanske är det här något som skulle funka för situationer jag aldrig befinner mig i? Det är säkert smidigt att nå varandra i t ex en idrottsförening, en bokklubb (jaaa! jag har ju inte lagt ner tanken på min diskussionsgrupp, den ligger s a s bara lite på is just nu ;) eller vid planering av gemensamma aktiviteter eller resor? Sänt här skojigt är jag aldrig delaktig i, så i dagsläget är SMSgrupp inget för mig!

7/4 - om ett märkligt resonemang.
9/4 - om kalenderbiteri.
6 comments Add yours
  1. Tack för respons och välkommen hit till nosarna!

   Jaha. Ja… det var det jag anade :( ”skönt” att ha haft rätt, men himla trist :(

   1. Hej, blir lite konfunderad här. Vi har nämligen inte någon reklam i våra SMS. Visserligen brukar vi då och då tipsa om oss att man kan skapa grupper på smsgrupp.se, kanske det ni upplever som reklam.

    /Richard på SMSgrupp

    1. Hej Richard!

     Jag läste avtalet för sent, efter att jag tackat ja till den här buzzningen, och har inte testat tjänsten/upplevt reklamen på riktigt. MEN. I avtalet står det tydligt att jag som användare godkänner att de SMS som distribueras via tjänsten kan innehålla ett reklambudskap i slutet av meddelandet. Det står också ”SMSgrupp tar inte på något sätt ansvar för eller ger garantier för produkter eller tjänster som tredje man gör reklam för inom ramen för tjänsten. SMSgrup bär således inte något ansvar för transaktioner som görs mellan dig och våra annonsörer och vi uppmanar dig att använda ditt goda omdöme”. Detta tolkar jag som att tjänsten är reklamfinansierad, trots att jag betalar för alla sms jag skickar. Tolkar jag fel?

     Tyvärr har jag inte ens provat tjänsten eftersom det där med reklamen jagade bort mig. Dessutom skulle den vara dyr/onödig för mig (jag skickar ju iMessage och whats app gratis).

     Vänliga hälsningar!
     //Ullrika

     1. Det där är gammalt. Vi har ingen reklam nu för tiden.

      Fördelen med SMSgrupp är att du slipper tvinga folk att ladda ned något (whatsapp) och att alla kan vara med (iMessage fungerar bara för iPhones) :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *