10/4 – om lite vinter i sydostasien?

Japp. Nu när min flygrädsla är botad (tror jag!?) vågar jag tänka långt och jag har nu ikväll på allvar börjat titta på resa för döttrarna och mig. Jag har inte kommit typ nånstans. Mer än att det till min förvåning inte blir så mycket dyrare att åka charter än reguljärt och att det hursomhelst är svindyrt att resa en vuxen och två barn; det ena barnet kostar nämligen som en vuxen :(

Jag är ännu i min linda och har inte förfinat sökvägarna ännu. Tips mottages med glädje! Och ressällskap? :)

9/4 - om kalenderbiteri.
11/4 - om Milla på paradisresa, a true story! :)
12 comments Add yours
 1. Du kommer förmodligen billigare undan totalt sett med att flyga reguljärt och boka boendet själv. Just för att det är lite mer rabatt för barnen på reguljärt flyg!

  Vi pratar mer på måndag om gemensamt resande! (Jag är mer än frestad)

  1. Det var förvånansvärt snålt med rabatt även på reguljärflygen?! Har det alltid varit så?

   Så himla skoj att du/ni är sugna! Jag är så resfebrig nu att jag inte kan sitta still!! Har involverat mamma också och hon är till min förtjusning väldigt intresserad av att se på möjligheterna vi har!

  1. Det är inte direkt en resa till Kramfors jag planerar. Målet helgar medlen vettu! :) men… vi träffade en mamma som reste ensam med sina båda döttrar – 5 och 6 år gamla – på Teneriffa. Jag fick rätt blodad och frestad tand då!

 2. Hurra!
  Jag kan lova dig att reguljärt lönar sig i längden. På hotellen köper du dessutom bara en extrasäng som barnen får dela/1 barn i vuxensängen, så springer inte de kostnaderna ifrån dig.
  Men jag vet inte vad ni tittar på för budget?
  Våra 30 dagar nu i Thailand har en maxbudget som motsvarar 2 veckor på Mallorca.

  1. Ja du har såklart rätt! Men. Fördelen med charter är att jag ”slipper tänka själv”, nackdelen är att jag såklart får betala en del extra. Planen är inte att vara på samma hotell hela resan, men om jag hittar en billig charterresa så har jag ett reservalternativ till boende under hela trippen – det är så jag tänker.

   Som det verkar nu kanske jag inte behöver flyga med kidsen själv och då är alternativet charter allt mindre intressant. Dock. Direktflyg och transfer går att få även reguljärt men det blir inte så himskens mycket billigare då?

   Budgeten är oerhört flytande än. Men. Jag vill å ena sidan inte snåla men å andra sidan inte slösa. Tack för alla tips! Återkommer gärna till dig eftersom jag vet att ni har mycket erfarenhet från de olika öarna!

 3. Psst – finns även vissa hotell (vet ju inte vart du tittar) men som ex mysiga World Resort i Bo Phut på Koh Samui där barnens frukost och middagar ingår i priset (även om ni vuxna inte äter där). Bra skit säger jag!

  1. Koh Samui har jag ingen erfarenhet av alls! Hur ligger det i förhållande till ex Krabi och Koh Lanta (logistiskt och geografiskt alltså)?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *