11/3 – om en utmaning att bita i!

Maali frös på simlektionen igår, precis som i duschen efteråt. I bilen huttrade hon som av frossa och väl hemma gick hon och la sig direkt. Jag anade oråd och varnade tjifen: vab i antågande :(

När lillasyster åkt med pappan till förskolan imorse plockade jag fram en gammal undanstoppad-för-att-det-var-så-många-och-sen-bortglömd julklapp. Dagen var räddad! Men oj… jag har aldrig lagt så här stora pussel förr och det krävs lite organisation för att komma igång? Men febriga femåringen såg inga hinder utan kastade sig med dimmiga ögon tillika med glatt humör in i äventyret!Musse Pigg i tusen bitar!


hela förmiddagen höll vi på…


…och fem timmar senare är vi inte ens en kvartsväg färdiga!

Nu har jag tvingat Liten i säng. Jag hade tänkt hämta hem Millan från förskolan nu på eftermiddagen, men att riva upp sjuklingen från vilan känns dumt när hon äntligen gått med på att slappnas under filten. Hur simlektionen gick igår? Jodå. Trots med-facit-i-hand-inte-friskt-barn gick det oväntat bra – med tanke på att ordinarie fröken var ledig! T ex flöt hon som en kork och att simma tre armtag ryggsim varvat med tre armtag crawl gick finfint. Efterhandsfacitet förklarar ju också varför hon vilade lite extra mycket, och tyvärr fick hon inte på sig simfötterna från början berättade Mattias så hon tröttade sig kanske lite i onödan. Men hon var glad och nöjd med sin lektion = det viktigaste såklart :)

10/3 - om hur de nyklippta ser ut :)
12/3 - om att börja bli packad, och att fundera på förnyad frisyr i sjunde timmen?
4 comments Add yours
  1. Bara Maali som är dålig nu, jag mår fina fisken!

   Jo, det är kul med pussel. Men note to self är ju att inte börja lägga ett tusenbitarspussel på matbordet; iaf inte när salongsbordet redan är belamrat med sommarkläder inför kanarieöresan i veckan :)

   Krams!

 1. Pusselmatta Ullis, Pusselmatta! Då kan man lägga tusenbitarspussel varsomhelst och bara rulla undan det!

  Skönt att höra att lektionen gick bra trots min frånvaro :D Jag har duktiga assistenter så jag var iofs inte orolig!

  1. Ja veeeet! Du har tipsat om sån förr! Men… vi hade ju ingen sån och det var liksom inte läge att till febersjuka lilla nosen bah ”öh nä vi kan inte pussla som du suuuupergärna vill”… ;)

   Gick jättebra tror jag! Gustav är ju en klippa i såna här lägen och din lilla duktiga assistens var också stabil efter vad jag hört!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *