3/10 – om Ullrikas nos.

Äh kommer inte synas nån skillnad men ändå skulle man kunna säga att jag ska göra ett ”nose job”!

Imorgon är det dags för mig att lägga mig under kniven. Min stukade näsa ska äntligen sluta hålla mig vaken på nätterna för att den vägrar släppa igenom tillräckligt med luft. Jag, som är sjukligt rädd för att bli sövd och har fobi mot nålar och morfin (mår ju så illa att jag hellre tar en kräftskivebakfylla – då har jag ju åtminstone haft roligt dan innan! – än en enda morfindos), har laddat mentalt och har fått mycket grymt bra support från sjukvården där goa sköterskor och läkare lovat att 1) ta hand om mig, 2) göra min näsa bra och 3) försöka göra vad de kan för att undvika illamående efter narkos/smärtlindring.

Jupp. Jag ångrar mig nu. Fan. Vad är väl en skev nässkiljevägg liksom?? MJAU! Mjau. Mjau…

ps. min tjif va skojig; han frågade om det var passade att positivt önska ”break a nose” – istället för ”a leg” men min svarsmin fick honom att klokt flabba i smyg :)

1/10 - om öppen dansskola, lunch med gäst (å ett inofficiellt dagsens tips), lekdejt och konstverkspyssel.
4/10 - om en fortfarande skev nos.
16 comments Add yours
 1. Äsch! Det kommer att gå jättebra! Och jag tror att om du ställer det relativt korta obehaget av morfin mot det långa obehaget av dålig sömn tror jag att du också vet vilket som totalt sett ger minst obehag!

  Säger hon som konstaterat att jag aldrig kommer att kunna bli morfinberoende! Jag får ingen kick av vare sig morfin eller endorfin, men är bakfull i flera dagar av det! Dock mer och längre av endorfinerna när kroppen själv fått fixa smärtlindringen!

  1. Va gullig du är darling! Älskar ditt pepp! Fast nä, jag vill inte ha obehaget alls. Jag blir döende av morfin (ain’t get a kick är liksom inte ens prologen ;) typ. Uäääh. Nä. Ont fixar jag, inte illamående. Jämför jag föda barn mot diskbråck: det ena nästan utan smärtlindring (lustgas tog jag och precis på slutet tror jag jag fick nån slags lokalbedövning i spruta?) det andra fixade jag inte ens med oxycontin i dubbelt först föreskriven dos. Höll på att missa ett mycket trevligt födelsedagskalas i Strömstad med familjen för att jag behövde fem pitstop mellan säng och badrum…

   Men så är det ju det där med att bli sövd då… och att ha två tamponger i näsan ett dygn och två tunna sugrör i ytterligare sju. OCH vara blåslagen och bara kunna andas genom munnen i en vecka och blää… sa jag att jag ångrat mig? :P

   1. Skrev jag värre bakfull av endorfin än morfin? Dvs jag mår skit av morfin men sämre av endorfin!

    1. Ja det skrev du. Själv mår jag skitbra efter endorfin: att klara’t själv ger styrka på nåt märkligt vis! Det var därför jag inte kommenterade saken :)

     1. Nja, jag pratade mer om saker som att karva ut födelsemärken på lokalbedövning (eller pierca naveln för den delen) eller trilla ner för trappor… Inte aktiviteter där kroppen också producerar andra hormon för välbefinnande! Utan situationer där morfinet och endorfinet är rätt utbytbara!

      1. Nädetförstås! Men om jag jämför med navelpiercing och ett evinnerligt antal ryggskott (å alla mina diskproblem mä då) så kanske det blir mer rättvist :) enda två gångerna jag hade föredragit starka piller har varit underlivsrelaterade… går helst inte in på detaljer där men taskig läkare i ena fallet och vestibulit i det andra kanske förklarar lite..

      2. Jag har ju varit lyckligt förskonad från smärtsamma åkommor och insåg när jag låg och hade svårt att sova inatt (vilket också är väldigt ovanligt för att vara mig) att doserna morfin jag fått varit väldigt låga och jag tror inte jag vill veta hur dålig jag blir på större doser!

       Det kommer gå finfint och resultatet kommer att bli bra!

  1. Tacka goa du! Vet och vet… alltså. Jag vet inte vad jag vet just nu :/ jag är sååå nervös och skraj. Hade inte din man gjort en sån här näsop?

  1. Haha! Ja du vet ju hur bra de funkar ;) en redigt skojig sköterska jag pratade med idag när jag skulle boka tid ordentligt hade sjukt bra lösning: ”vi söver la ner dig i tre dygn så är saken löst!”!

 2. *kram* Jag tror på att omfamna rädslan och obehaget och inte försökta ducka eller tänka bort det. JA det kommer att göra ont och JA det är pissigt som f-n att må apailla, och JA det är galet läskigt. MEN du kommer att få SOVA bättre än du gjort på länge! Sömn är så ofantligt viktigt för vårt välbefinnande. Så måla upp en bild där du sitter i köket UTSÖVD efter en natt i din sköna säng, du dricker kaffe, solen tittar in genom nyputsade fönster, barnen leker och är glada och din man är den vackraste mannen på jorden ;)

  1. Du är grym Marina!! Men! Ouuh.. det DÄR var till att slå på stort! Jag nöjer mig med att vara utsövd, få kaffe, ha glada barn och en snygg man :) solen syns ju ändå inte genom de lortiga fönstren, så… :D hehe!

 3. Din vårdpersonal verkar ha bra koll och kommer att sköta om dig galant. Vad skönt det kommer att bli för dig att ha rak näsa och bättre nattsömn. Heja dig! :D

  1. Det började lite tokigt när vårdpersonalen liksom slarvade bort mig i turordningen och sen glömde dom ge mig emlaplåster och näringsdropp (som utlovat) å sen ville dom inte låta mig gå hem, men på det stora hela gick det fantastiskt och alla var otroligt bra! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *