1/10 – om öppen dansskola, lunch med gäst (å ett inofficiellt dagsens tips), lekdejt och konstverkspyssel.

Vi började denna måndag med försovning (Liten vaknade först å kom tassande 8:39) och stressade åts det frukost i farten på väg till öppna dansskolan med Linda på dansen i blivande ”fritidsgården” på Läjet. Mina tjejer var överlägset äldst bland alla föräldralediga med månadingar men de hade lika skoj för det och fick vara med och styra lite 🙂 t o m Millan vågade ta för sig och på fikan efteråt lockade leksakerna i några lådor mer än saft och banan. Skoj!

 

Till lunch hade min mamma bjudits in för att få förgylla med sin närvaro (hon var lite nyfiken på vårt vardagsrum mä 😉 och hon hade med fin presang! Kolla bara

20121001-224553.jpg
en påkostad och spännande bok om 25 år med PS-Musikalerna!

Ser du hellre musikal i London/New York än i Stockholm å Göteborg? PS-musikalerna; spelas på engelska/originalspråk! Gymnasieskolan här i stan sätter sedan 1987 varje år upp en ny föreställning där regi och scenografi sköts av vuxna proffs och semiproffs och allt annat av elever (på scen, bakom scen och i orkesterdiket) som väljs ut genom tuffa auditions – det är en verksamhet som vuxit från ”öva prata engelska” och ”ambitiös skolpjäs” till ”jätteprojekt” och under de två år jag var med var det rätt harmlöst men sen växte det explosionsartat. Det är BRA, det är KUL och det är amatörer i ålder 15 till 20 år! Om du befinner dig i Varberg sommartid, missa INTE att se en av föreställningarna på teatern! Vanligtvis håller de till tio dagar under de sista veckorna i juli, men genom annonsering i lokalpress – å på Facebook/internet – tillhandahålls mer exakt info. Å vet du: har du sett senaste upplagan av Hollywoodfruar (tror det heter så iaf, går på TV3 om jag minns rätt! hjälp gärna rätta till om jag skriver fel!) så har du sett Margareta Svensson, sångpedagog och sjukt meriterad för annat än såna där TV-program men de behövde väl få in lite hjärna i serien, med ett ursprung i PS-musikalerna! 🙂

 

På eftermiddagen kom Melker och hans mamma på fikabesök och vi fick visa upp vardagsrummet igen och kidsen lekte skitbra som vanligt! Efter ett tag i tjejernas rum på ovanvåningen kom dom ner till oss och upptäckte att det fanns smarrigheter men så fort de var slukade försvann de igen. Fördelen med femåringar: de leker himla bra själva! Nackdelen med femåringar: de leker ibland så lika samma att de behöver frisk luft för att få full utlopp för sin energi?

 

När vi blev ensamma framåt kvällningen fick döttrarna skapa lite

20121001-224621.jpg
akvareller blir ännu läckrare när färgerna torkat!

Fint blev det – som liksom av sig själv med så bra färger – men det behövdes ett par råkade-måla-utanför-pappret innan jag kom på att det krävs myyycket vatten för att akvarellfärg ska gå med på att inte göra rejäla fläckar ;p

30/9 - om en önskad solresa i vår.
3/10 - om Ullrikas nos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *