8/9 – om en strålande tårtmakerska!

Äldsta barnet i 07-kvartetten* hade kalas idag! Å den hemgjorda glasstårtan var så proffsigt garnerad att jag gifvetvis blev tvungen att föreviga!

20120908-200839.jpg

Den där tårtgarnererskan är förresten också en alldeles fantastisk vän och catcher in the rye. Du vet, med vissa vänner går det att falla för de fångar dig – alldeles oombedda. Det gäller förresten de resterande två tjejerna i det här gänget också <3 tack för att ni är min fallskärm, tillika mitt bollplank och kloka idésprutor: vänner för livet känns det som men just nu är jag glad att bara leva i nuet! Löv!

* genom våra jämngamla barn har vi funnit varann och blivit ett ‘kids and the city’, dvs bara en liiiten gnutta mindre glamoröst än Carrie Bradshaw å hennes homies :)

13 kommentarer Lägg till din
    1. Receptet är enkelt!

      2 ägg vispas fluffigt
      1 – 11/2 dl socker (jag använder muscavado) tillsätts under vispningen. Fortsätt tills allt är ljust och fluffigt och blandat. Typ totalt 5 minuter med elvisp

      Tillsätt lagom med vanilj. Kanske 1 tsk vaniljpulver, mer om man har vaniljsocker.

      Häll under vispning i 5 dl grädde. (man kan ta 4 dl grädde och 1 dl mjölk)

      Häll i glassmaskin och frys. (vill man ha i något kul som choklad eller kakdeg eller nötter eller vad vet jag så häller man i det preciiiiiiis innan glassen är färdigfryst)

      Förpassa den färdiga glassen till önskad form (jag föredrar silikon för då är det lätt att få ut glassen) Ställ i fysen fram till strax före servering. Stjälp upp på fat, dekorera, ät och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *