30/8 – om das vett.

Hade jag inte varit i affekt hade jag kunnat komponera ett lyyysande inlägg om folks toalettbeteende. Nu får jag nöja mig med att mellan tänderna fräsa:

1) en RIKTIG man SITTER ner på dass. Annars SKVÄTTER DET, och DET ÄR förjefla ÄCKLIGT. Fatta? Dessutom är det bara dumskallar som inte fattat att det är bra att sitta och kissa. Jag har slutat att automatiskt tycka synd om män med prostataproblem. De är ju som rökare med kol. Behöver liksom inte vara Einstein för att förstå sambandet?

2) Men ärligt. Den som TAR SISTA TOAPAPPRET på rullen UTAN ATT fylla på nytt eller ens VARNA NÄSTA BESÖKARE är en FISKMÅS. Detta gäller i synnerhet på jobbtoaletter. I synnerhet på mitt jobb. Och i synnerhet när jag hade en björn i sällskap.

När jag ändå håller på. Riktigt skitblåst israel får komma till tals i SVTs Aktuellt: ”Jag tycker vi ska anfalla Iran, men det är i försvar!”. Ett anfall i försvar?! Men ärligt talat?? ”Dö ditt dumma nöt” vill jag skrika, men då med tillägget ”du får absolut INTE dö i krig, jag HATAR krig och är pascifist över hela mig!!”. Åååh. Han står säkert upp å pinkar också… idiot.

29/8 - om en födelsedag, en dödsdag, en arbetsdag och en ridlektion.
31/8 - om klimatförändringar.
18 comments Add yours
 1. *fnissar lite*

  Håller med på alla punkter! Det _ÄR INTE_ en manlig rättighet att stå upp och pinka! (nackdelen med att lära små pojkar att sitta på toan är som du märkte på väg hem från ALV att pojkar då inte fixar att ståkissa vid vägkanten utan att kissa överallt där dom inte ska :D )

  Be Chefen installera sån där dubbel storrulle-grej på jobbtoan ;) dom fyller ju städerskan på och en rulle räcker gott väl mellan hennes besök :D men i princip ska det inte behövas!

  Kan tillägga till din lista: Om du har gjort bromsspår i toan – använd borsten!

  Anfall ÄR ju bästa försvar sägs det ;) Kanske det han menade?

  1. Men eller hur! Eller alltså, stå upp om du vill då men då får du för *fult ord* städa efter dig också!! Dan efter en middag/fest här hos oss så fattade jag inte vad det var för konstigt runt dassholken.. efter nån minut förstod jag att det var KISS!! Alltså. Du kan förstå att jag fick bita mig i fingrarna för att inte skulle ta upp saken nästa gång vi träffades – det var ju inte så många gäster som kunde komma i skuldfråga ju? Men. Nån gång ska jag ta upp det. Kanske. Eller så berättar jag det för deras fruar! Eller… jag kan ju välja att bara blogga om det också men då kommer det nog inte fram till berörda parter för jag tror inte de nosar här :)

   Jupp. Jag blev lite rart rörd och full i skratt! Men han hittade ju ”en skatt” precis efteråt iaf! EmmaLi var väldans imponerad och berättade om den för Millan och pappan när hon kom hem sen!

   Och jupp igen. Dassborsten är inte där för nån annan. Den. Är. Där. För. Dig.

   Ang pappret. Tja. Tror inte det hade hjälpt. Och jag tycker som du att det inte ska behövas?!

   Ang den korade judiske mannen så… nä,… jag tror bara han var en idiot! Tyvärr.

   1. Ni får följa med på skattjakt nån dag, vi har måååånga kvar att hitta i Varberg ;) Faktum är att det finns en ni nog går förbi, typ varje dag, en sisådär 250 meter från ert hem ;)

 2. Kan någon förresten förklara för mig varför inte förskolan lär pojkarna att sitta och kissa?

  Ja, det är där M lärt sig otyget att stå upp! Han har fått lära sig att man sitter såvida man inte är utomhus eller på en smutsig offentlig toalett! (och tydligen är pissoar jätteroligt!)

  1. Jag undrar också? En kompis till mig berättade att hon inte fick sin femåring att sitta på toa. Men alltså, vaddå? Det handlar väl om positiv inlärning? Fast hon kanske bara vill städa en väldans massa hemma (och hos mig när hon kommer hit) för jag tror inte hennes man sitter på toa heller :(

   Har för mig att det var Marina som hade en fin historia om hur Vs förskola delade in toaletterna i pojk- och flicktoor: för flickorna vill inte ha kiss på toalettringen. Öh. Nä. Vill pojkarna det då?

   Faktiskt frågade jag hur de gör på vår förskola på senaste utvecklingssamtalet men jag förstod på det svävande svaret att det nog inte var nåt de hade funderat på eller tänkte ta tag i heller. Synd tycker jag. Av flera anledningar. Bl a för att jag inte tror att nåt barn tycker om nån annans kiss på kanten när de ska gå på toa. Jag är väl ett barn på det viset kanske…

   1. det var hans skola (som han då iofs började på som femåring pga våra korkade regler), på förskolan lär de alla att sitta ner vad jag vet – men numera finns det ”barntoa” och ”vuxentoa” istället ;) Vilket får mig att ana att de vuxna kanske var de som inte ville gå på den ena toan?

 3. Vi har just nu andra skäl att diskutera toalettvanor på förskolan, men det känns som att stå/sitta enkelt är en del av det! Om inte annat för att det är lättare att kissa klart när man sitter

 4. UNDERBARA DU! Håller med dig! I min lilla familj så är de bara jag som fattar grejen med att ta fram nytt toapapper när de
  Är slut, hjälper inte hur mycket jag tjatar på han jag bor med.. Hopplöst fall! Nåväl han sitter i alla fall ;) du gav mig ett gott skratt innan läggdags! Tack! Kraam

  1. Haha! Skönt att få lite förståelse :) å hejja C, visste väl att hane en riktig man!

   Å tack sötnos, blir så glad för såna snälla kommentarer!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *