5/3 – om klantarna hedbert.

Att det inte hänt förrut är ett under. Men, idag tror jag faktiskt var första gången?

Ett högst generande telefonsamtal tvingade Mattias att skynda på leverantör i telefon och kund i butik för att hasta på cykel till förskolan: vi hade skrivit fel hämttid på schemat :(

Skit också. Plötsligt har vi väldigt mycket sämre utgångsläge inför vårt ”diskussionsunderlag” kring vad vi inte tycker funkar helt friktionsfritt på barnens avdelningar ;p

En lättande sak dock är att vi inte är föräldrar till det stackars kiddi på EmmaLis avdelning som idag också blev hemringt; han kräktes ner halva gungställningen den lille nosen… Då känns en övertidsväntande pedagog som en lätt väderkvarn att bemöta. Fast det förstås. Det var inte jag som bemötte… maken är kanske inte fullt så ”lättad”…? Men väntande pedagogen var verkligen en väderkvarn för hon var inte arg! Såå skönt verkligen!

4/3 - om ett 92-årskalas.
6/3 - om Gunvald på riktigt.
8 comments Add yours
 1. Ja det är lätt hänt att man skriver fel tid. Har hänt att vi också skrivit fel hämttid men de har inte ens ringt och kollat var vi är utan tagit för givet att det blivit fel…

  Men stackars pojke på förskolan. Han kanske hade behövt vara hemma lite till med tanke på att det var andra dagen i rad han blev hemringd?

  Fick brev idag!! Tusen tack snälla du så gullig du är! :) Passade perfekt. Har mejlat dig. :)

  kram!

  1. Problemet i vårt fall är att vi oftast jobbar så sent att våra kids är kvar sist :( den pedagog som gick med våra barn fick ju gå på övertid… det var därför hon ringde och ”efterlyste” Mattias.

   Oj jag skrev slarvigt då: han blev inte hemringd för andra dan i rad! Det vara bara det att hans föräldrar blev ringda efter (precis som vi) fast orsaken till vår påringning var – generad till trots – inte i närheten av lika tråkig!

   Så kul att de passade! Jätteskoj att kunna hjälpa till!!

   Massa massa krams!

 2. Tänk, nu blev jag påmind om vilket elände det där var… Vi hade en fröken som vi kallade för ”lilla suddigumman” för hon var så himla noga att hon suddade och ändrade och talade om att vi kom 5-10-15 minuter FÖR SENT – vojne vojne!

  Sen drog vi en lättnadens suck när de började på ”frita” som det heter här, då sa fröknarna: Kom inte för tidigt och hämta, för i morgon ska vi göra så kul saker…

  1. Det är väl så att en del folk helt enkelt inte har tillräckligt mycket elände i sitt liv utan att de måste förstora upp andras också. Den förälder som är sen vet ju om det, och ursäktar sig. Att gnugga förseningen i ansiktet på den ”stackars” föräldern gör väl för böfvelen ingen glad?

   Så härligt med glada fröknar/pedagoger på fritids! Jag reagerade på att en pedagog helt glatt sa till EmmaLi (som då liksom nu älskar sin förskola) ”Nu ska du ju få vara ledig i fyra hela dagar! Det är väl skönt?” varvid jag log uppmuntrande mot min lilla tvååring som inte förstod hur det kunde vara en rolig sak att inte få komma till förskolan. ”Fyra dagar går fort!” sa jag, och blängde lite undrande på pedagogen, som till sin heder såg ut att skämmas lite. Tänk om ett barn som avskyr förskolan/skolan får höra sånt där? Smart verkligen. NOT!

 3. Ofta hantera de det riktigt bra! Vilket ju är skönt! Jag har bara varit sen en gång och när jag slirar in med cykeln och andan i halsen får jag ett leende, glöm inte att andas! Men vi brukar hämta när där iaf är två eller tre andra barn kvar (på tre avdelningar, kl 17) Hur jobbar folk egentligen?

  1. De flesta hos oss hämtar nog strax efter fyra tror jag. Sen är det ett gäng som hämtar efter fem, några få som hämtar vid halv sex och så är det typ vi som hämtar efter 18. Hur tidigt det lämnas vet jag däremot inte. Våra kids är förmodligen bland de sista in, lite efter nio.

   Fast vi försöker trolla med schemat (och far- å morföräldrar) så att fröknarna hedbert hämtas vid fem de flesta dagarna, eller redan vid tre/fyra de gånger per månad vi får barnvaktshjälpshämtning. Å de går ju aldrig mer än fyra dagar per vecka (helgjobb har sina fördelar). Men ändå. På sommaren är det lätt att hämta sent, på vintern när det är kolmörkt och isbit är det inte lika festligt.

 4. ops! och såklart extra jobbigt när man vet att ens barn är sista som ska hämtas :( annars hade det ju inte spelat nån roll…. det är synd att inte kommunerna i allmänhet har bättre it-system för förskolor/skolor, då kunde man lagt in schema elektroniskt och sedan lätt synkat detta med sin egen kalender – rakt ner i telefonen :D Då kunde man också lätt fått annan info den vägen – och så kunde de sparat några träd i papperanvändning :D Men det kommer väl – lagom tills vi får barnbarn ;)

  1. Men eller hur!!? Hur klurigt skulle det vara att köpa in ett serverlagt schema (vi kör Timecare på jobbet, går fina fisken att komma åt t ex hemifrån!)? Dyrt? Njo. Men om hela kommunens alla skolor fick ta del av den licensen så tror jag inte prislappen per unge skulle bli så stor. Särskilt inte med tanke på allt administrativt jobb som skulle kunna minskas.

   Men du har säkert rätt. Nån gång i början av 22:a århundradet kanske? ;p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *