21/2 – om internationella pannkaksdagen.

Igår skrev jag ut skyltar till jobbet. Och när jag kom hem rotade jag lite i frysen. Jodå. Det finns helfabrikat av de mest märkliga arter nuförtiden och just de här till vänster är numera obligatorisk inventarie i det hedbertska frysfacket; bredvid fiskpinnarna och ekoköttbullarna i grön påse.

20120221-225239.jpg

Får jag önska blir det såklart helst varianten till höger, men klockan kvart-efter-kvällsmat och just hemkommen från jobb och förskola är det liksom inte läge för laggen. Då ligger mikrovärmda rester nos vid nos med halv- och helfabrikat över mållinjen.

Några pannkakor har vi förresten inte mumsat idag. En gammal semla däremot, men ingen annan än vi själva bar skuld till att det – den hade åldrats i den hedbertska SMEGen å ingen annanstans… :/

Dagsens tips: läs manualen ;)
22/2 - om minskning på blöjkontot, och ett lite luddigt språk.
8 comments Add yours
 1. Va fint du pyntat bloggen! och det går faktiskt att frysa hemstekta pannkakor också ;) om man vill vara snål :D

  1. Tack! Det blev lite mycket, men… Ja det får va där sålänge!

   Mycket bra tips! Tack igen! Ibland är det uppenbara för långsökt ;p Men har du nåt bra tips på hur de blir styckfrysta?

   1. Lägg dom på en bricka när du fryser in dom så kan du stapla dom när dom är frysta. Har inte provat men det fungerar säkert med smörpapper i mellan också om de ligger slätt

 2. Shit. det finns verkligen allt som micromat. Lite läskigt! Vi har tur i oturen för det är ju ägg i någon form i nästan all sådan mat så den går bort här hemma. Pytt i pannan och potatisbullarna funkar som tur är .

  1. Eller hur!? Det är helt galet. Tias hittade en färdig soppa på Willys en gång som han köpte till mig på ”pin kiv”. Det värsta var att den var riktigt god!? Iaf som ammande sömnbrusten nästan alldeles nybliven tvåbarnsmamma. Fast det förstås: då vill jag minnas att typ all varm mat – dvs den som fick ätas varm – var galet god ;p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *