12/2 – om grodsimssparkar.

En av de obligatoriska momenten under varje simskolelektion är bröstsimsparkar från kanten. Förra veckan tyckte jag det började bli lite tjötigt med dom där sparkarna; ligga där på kanten och torrsimma liksom?! :) Jag lät henne ligga i vattnet å simma istället – medan hon höll sig i i kanten. Idag vågade jag ta steget fullt ut å Maali fick testa simma bröstsim på nästan fri hand. Å jomensåatteh, övning ger färdighet! Hon kunde* ju!

I övrigt var det en bra lektion på flera vis. EmmaLi gjorde bra ifrån sig på alla övningar och verkade tycka det var ovanligt kul i vattnet? Dessutom möttes jag av leenden överalltifrån andra föräldrar i poolen, bara en sån sak kan ju lyfta vilken snötöig söndag som helst!

* dvs, ”kunde” som i ”gjorde riktigt bra försök att ta sig framåt medelst en riktig bröstsimspark”! :)

12/2 - om nattpiggt barn, sovmorgon, härliga ungar och en sorglig nyhet.
13/2 - om att slå till på en valentinpresent från Adobe?
5 comments Add yours
 1. *tjoar och hejjar på, och saknar er* Då tipsar jag om att om hon vill träna dem i vattnet är det bra att ha en platta i händerna (så hon har nånstans att göra av dem), en korv vid naveln (för att slippa tänka på att lyfta rumpan) och gärna dina händer att ”trycka ifrån” på, hittills har de ju mest övat själva rörelsen, nu måste de förstå att de också ska ”trycka till” bakåt med lite kraft! Håll utkik på vinklingen på foten så hon inte tappar den! Bröstsim före fem års ålder, DET är det inte många som klarar!

  1. Äh, med bra och lyhörda lärare kan ett nyfiket barn lära sig det mesta tror jag! Å det var ingen perfekt simtur förstås, men det såg i mina simglasögon helt okej ut? Men TACK fina för uppmuntran! Gör ju en förälder stolt att höra sånt där som du vet ♥ Läste förresten av en slump Anna Ed.s och din korrespondans om flytkorv. Såna funkar ju att använda för oss numera. Kanske ska testa med en sån nästa gång? – om inte fröknarna tycker jag är irriterande som går lite längre än vad de kanske lektionsplanerat för?

   Vinkling ska kollas på!

   Bröstsimsarmrörelser är nån slags instinkt förresten gissar jag? Hon tog ett par rejäla tag förra veckan nämligen när hon i desperation kände att hon var tvungen att nå fram till kanten. Det var i samma ögonblick som hon första gången fick till den där plasksparken. Anar ett samband ;p

   Krams!

   saknas också! träffas snart väl?

   1. Ja, många barn gör bröstimsarmar lite på instinkt, men jag tror eg. det är för att de ser oss göra dem, det är ju dom vanligaste om man säger så, annars brukar nån slags krokodilpaddling med händerna vara vanligast som ”lärasigsjälv”-rörelse. Säg till instruktören att du känner att Emmi behöver få träna dem i vattnet och be om platta och korv så ordnar det sig (vi vill bara inte att föräldrar går iväg och gör egna övningar utan att vi är överens om det men individuell anpassning SKA vi göra).

    Träffas absolut! vi är inte superupptagna, lediga fredagar, kom med ett förslag!

     1. Säkert inget problem alls att ni inte ”sa till” denna gång heller, det är nog mest om föräldrar ideligen ändrar / gör annat som det blir lite stökigt och rörigt, men egna initiativ uppskattas i allmänhet mycket – det är ju därför ni är där – ni känner era barn och kan göra inlärningen anpassad och effektiv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *