5/1 – om pansarsnor.

4/1 - om att ligga efter.
6/1 - om "nya" På Spåret.

I flera veckor nu har jag haft betongsnor i näsan och nu börjar jag få nog. Inte nog med att det gör ont, är omöjligt att få bort (kleenex och/eller nässprej gören sig icke besvär) och har gett mig ovanan att peta näsan. Det är jäkligt jobbigt att inte kunna sova på nätterna för att jag antingen vaknar av andnöd eller av att jag snarkar som en cementblandare. Snyggt? Nä. Och jäkligt kasst för sömn och allt annat i livet. Typ.

Igår började jag nysa också. Rejält. Och många gånger. Om det fick nån effekt på cemtentsnoret i näsan? Nädå. Det sitter som berget – vilket i det här fallet inte är så dumt alls faktiskt ;p Men vet du vad jag upptäckte? Jo, det kan smaka illa att nysa!? Jag gissar det är baciller och virus som är orsak till det?

4/1 - om att ligga efter.
6/1 - om "nya" På Spåret.
12 comments Lägg till din
 1. Uscha, med risk för att låta som alternativmedicinsk kuckelimuck förespråkare men sitter det i kanske du skulle handla dig en sköljspruta på apoteket och försöka skölja ut lite gojs med koksaltlösning.

  1. Med risk för att låta som töntig och feg: det låter rätt läskigt att skölja en ond nos med koksalt? Skulle det funka lika bra med rejäla mängder undervattenssim i simhall med saltvatten tror du? Jag frågar ärligt för jag kan inte den här typen av stenhårt-vägrar-lossna-och-värker-i-näsan 🙁

 2. Har haft det ungefär så där jag med. I går släppte det något. Började nysa som en galning. Och ja man kan säga att snoret ville ut för jäflar säger jag bara. Men så idag känns det så där betong som du beskriver igen??

  1. Problemet är ju att det liksom kittat sig och gjort näsborrarna mikroskopiskt små. Och det onda sitter ju ända upp i bihålorna. Blir galen. Nyset hjälper inte tyvärr men jag hoppas jag kommer på nåt annat som gör det. Om jag gör det lovar jag höra av mig med tips! Och tvärtom kanske?

   Krams!

   1. Nä, tabletter som minskar svullnad i slemhinnor. Används bl.a. vid bihåleinflammation. Jag fixar inte näsdroppar och använder istället Rinexin. Tyvärr receptbelagt (en del mindre roliga biverkningar som sömnsvårigheter oc mardrömmar) Jag jan komma förbi med ett par om du vill prova, det är inget svårt att få recept om man berättar att man provat och tål det.

    Om man inte får biverkningarna är det ofarligt, under flera år åt min mamma dagligen för att slippa kronisk bihåleinflammation och det är är ok mot graviditetsnästäppa.

    1. Åååh, gulligaste räddaren i nöden är du!! JAA! Jag vill jättegärna ”låna” och prova om det är okej? Jag jobbar imorgon men om du är ute och promenerar och skulle råka vandra förbi brevlåda (i ytterdörren) eller M:s butik så vet jag en som skulle bli dig typ evigt tacksam! ♥ Det låter inte så mysigt med mardrömmar men blir jag bara av med det här som håller på att bli verkligt jobbigt så är det kanske värt att inte få sova ett litet tag…

     Jag får jättelätt bihåleinflammationer så jag gissar att det här skulle kunna vara en medusin jag skulle få ett bättre liv med! – om den funkar utan biverkningar?

     ps. det finns ju receptfria piller (Sinova), är de nåt liknande tro?

     1. Ingen aning! Jag försöker att inte ta senare än kl 15 för att inte vakna oförklarligt på småtimmarna. Men för mig vars slemhinnor börjar blöda bara jag tänker näsdroppar finns inget alternativ. Försöker titta förbi er brevlåda imorgon. Men du ska nog skippa provandet till söndag tidig eftermiddag.

      1. Du är underbar vännen!! ♥♥

       Det var ett bra tips att vänta, jag är ledig både söndag och måndag (blir så när hela trettonhelgen har spenderats på jobbet) så det kan passa bra att få in lite mardrömmar där 😉

       Krams och go’natt!

 3. Provat att göra ett ångbad á la ansiktsbad med vicks? Om det inte finns sådan salva där kan man smälta halstabletterna i vattnet och andas in den ångan. Hoppas du kryar på dig snart. Kram

  1. Är det sånt där handduksbad som Sällskapsresekillen (skådespelaren alltså) gjorde i reklamen som blivit en klassiker? 😀 nää, det har jag inte testat, kanske borde göra det. Funkar det att lösa upp lite fisherman’s friend tro för några såna tror jag går att rota fram ur nån jackficka nånstans ;p

   Tack för tips och påkryningsönskningar!
   Krams tillbaks!

Nosa gärna lite om inlägget!