28/12 – om gårdagsens mellandagsshoppning.

Först försökte jag hitta ytterkläder på Polarns rea på Kungsmässan men alla andra med kids i våra storlekar hade tydligen hunnit före. Där hängde fem jackor och fyra brallor i 104, men det är ju vad vi redan har, och resten var antingen megastort eller miniplutt. Nåväl ändock. Tusen spänn baj baj. Nu har den ena dottern att växa i och den andra att inte växa ur…

Sen snabb visit på Kamprads varuhus och påfyllning av bl a sovkuddskydd, miljöbovliga värmeljus och diverse barnrumsattiraljer. Milla slocknade lydigt i sitt Bee och EmmaLi ville apsilut leka i Småland så det blev ett smidigt besök för oss!

Efter detta fors mot Lerum och Maalis bästaste fadderföräldrar och deras har-plötsligt-blivit-helt-stor treåring. Alltid härlig social lycko-boost med dem! Å kidsen lekte fint alla tre – för det mesta 🙂

27/12 - om mellandagsshoppning.
29/12 - om lite blått på himlen.
10 comments Lägg till din
 1. Det är ju typiskt att det alltid ska vara så utplockat i de storlekar man mest behöver. Så är det jämt ju. Det är tydligen alla som har samma storlek som just våra barn. Men tur ni slapp gått tomhänta i alla fall.

  Ha det bäst. 🙂

  1. Fast jag brukar faktiskt ha tur ibland också och det var första gången på länge jag försökte reahandla i fysisk butik så det är helt okej ändå 🙂 ska prova igen hemma annars får kläderna åka tillbaka till butiken…

   Tack och detsamma önskar jag dig!

 2. Jag måste säga att jag tycker pops kvalitet har gått neråt de senaste åren, har gamla tröjor från dem som säkert är tvättade 100 gånger som ser ut som nya och nyare som är tvättade 10 och är rejält dassiga… Så jag köper gärna äldre pop på loppisar och så men har inte köpt nytt på bra länge… (om man bortser från lite ytterplagg på rean i våras och den jacka jag köpte av dig)

  1. Men det är inte så konstigt: iom att kläder blivit mer miljövänliga har de också blivit ”sämre”! Sådant som skyddar färger och tyger är det som fått stryka på foten så sett ur det perspektivet tycker jag det är okej!

   Jag är nöjd med de kläder vi har och har haft från Polarn – å då har jag ändå inte två stillasittande små nosar 🙂

   1. nja, köper inte riktigt den förklaringen, andra – ekologiska – märken klarar av att göra kläder till lägre priser än pop och högre kvalitet (mini rodini tex), deras senaste tabbe med zip-byxorna gjorde mig ännu surare, helt plötsligt komma och hävda att de inte garanterar täta dragkedjor istället för att medge att byxorna var felsydda (eller att de snålat för mycket på tyget som ska vara bakom dragkedjan… ) När jag dessutom fick se skillnaden i regntestet där pops kläder faktiskt läckte efter 10 minuter i duschen och isbjörns fortfarande inte läcker efter 20.. ja då överger jag märket, de gamla pop-jackorna/byxorna jag har har V kunnat bada i vattenpölar och han har inte blivit blöt, så är det inte längre, tyvärr. ;D Men jag är glad att du är nöjd 😀

    1. Fick du inte igenom en reklamation? Märkligt.

     Skillnaden mellan ex mini rodini och Pop är att de förstnämnda inte har några fysiska butiker att ta hänsyn till. Klart du kan hålla lägre priser när du inte behöver betala hyra för lokaler eller lön till personal…

     Trist med reklamationen som sagt men jag hade inte gett mig om jag vore du. Vad är det som blivit fel?

     Ang regn så går det ju att impregnera om du vill ha hundraprocentigt skydd. Eller sätta regnbyxor utanpå. Å det går ju inte att jämföra Polarns kläder med Isbjörn, iaf inte om vi ska jämföra vad de kostar 🙂

     1. jag hade inte köpt mina nya = inget kvitto = ingen reklamation…

      Jag gissar att pop gjort medvetna besparingar i t.ex material för att öka sin vinst = sämre kläder till högre priser. För trots allt kostar kläderna liter mer idag än för 3 år sedan men de håller inte alls samma kvalité och just ojämn kvalité är ju det värsta tycker jag, när man liksom inte vet vad man får för pengarna. När de nu dessutom blivit omsprungna av så många andra märken som gör galet mycket bättre kläder till bara lite högre priser.. ja, då tror jag de ligger risigt till om några år.

      Jag vill inte mecka med impregnering eller regnbyxor utanpå, jag vill ha ett plagg som funkar, det har jag nu 😉 och det är jag nöjd med, och V, han skulle aldrig acceptera regnbyxor utanpå overallen… (=rörelsefrihet 0) Man ska faktiskt inte behöva impregnera ett plagg som säger sig ha 10 000 i vattenpelare, det ska vara tätt. Det sagt så tycker jag fortfarande att deras windstopper är out-standing 😉

      Prisjämförelse tycker jag nog man kan göra, en beggad isbjörnsoverall i fint skick kostar ungefär vad en ny pop kostar, och det är bättre för miljön att köpa beggad, och den beggade isbjörnen kommer att vara bättre än den nya pop-en… 😉 Ja, som du hör, kommer jag inte köpa mer pop, de har förlorat en väldigt trogen kund pga sina senaste strulerier, och jag är inte direkt ensam…

      1. Det skulle kunna vara så att de har en ny produktchef också?

       Jaja. Vi tycker olika och det är okej! Jag gillar dem men när jag stöter på samma problem som du kanske jag ändrar åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *