20/11 – om Hypnotisören.

Det tog några ynka meningar för äkta paret Coelho Ahndorils Lars Kepler att få mig fast. Ett bra språk är nästan hela nöjet och för en gammal litteraturvetare som fått sitt skönlitterära läsande ”förstört” är Hypnotisören manna för själen!

Det är en för jefla läskig bok och jag drar mig faktiskt för att rekommendera den. Just nu är jag bara knappt halvvägs genom tegelstenen (som iofs trollar bort var tionde halvsida genom nya kapitel) så jag vågar ännu inte ge något slutgiltigt omdöme, men som temporärt betyg för spänning kan jag inte annat än dela ut guldstjärnor och mjuka tassar. Det är typ omöjligt att inte rysa, läsa, förfasas, fortsätta läsa och de 250 sidorna jag rusat igenom har gått i ett flygande nafs på ett par tre dar.

En sak jag framför allt gillar är att följa historien genom olika perspektiv. Inte en enda gång har det blivit rörigt och jag kan bara önska att det mjuka flytet i berättandet håller i sig.

När boken är utläst kommer slutgiltig recension i nosarna. Du som redan läst; pliis, no spoilers!

19/11 - om min mamma som fyller år!
Dagsens tips: kommunicera verbalt!
10 comments Lägg till din
 1. låter som en bra bok! var längesedan jag ”tog mig tid” att läsa en bok. Inte riktigt ro i kroppen för det på något vis känner jag.

  Kram!

  1. Ja samma här, hade jag inte fått denna till låns och känt mig ”tvungen” att sätta tänderna i den hade den nog hamnat med alla andra tjogtals olästa böcker i Billyn… ;p Å så himla glad jag är att jag blev tvungen, den är so far ruskigt bra!

 2. Tack för din fina kommentar hos mig och jag kan inte annat än hålla med dig! I första hand bloggar jag för mig själv även om jag kan känna ett visst ansvar inför mina läsare att producera ett inlägg ifall jag åker hemifrån några dagar.

  Apropå ditt inlägg så har jag läst boken och jag kan säga att jag brukar inte gilla kriminalromaner, men den här gillade jag skarpt! Min familj läser mycket kriminalromaner så jag har tagit mig igenom min beskärda del genom åren, men detta kan nog faktiskt vara den första riktigt bra kriminalroman jag läst. HAh. Säger nog ganska mycket om vad jag tycker om kriminalromaner. En väldigt bra bok är allt jag tänker avslöja.

  Ha det bra

  1. Ja bloggningen är ju det bästa av två världar: att få skriva ohejdat och att bli läst 🙂

   Förutom Alfva här nedanför så har jag nog bara hört positiva ord om boken! Ska bli spännande att läsa vidare i den.

 3. Med risk att bli lynchad förstod jag inte alls hypen med boken. Trots det läste jag ut uppföljaren (Paganinikontraktet) i somras rätt så fort. Och jag vet inte om jag halvsov när jag läste den första och den andra, men jag tyckte nog att båda var läsvärda, men jag förstår inte själva hypen.

 4. Äntligen någon som tycker som jag. Tack Alfva! Jag förstår inte heller hypen gällande Hypnpsitören. Visst var den helt ok, men i mitt tycke är den helt klart överreklamerad. Jag ska dock läsa Paganinikontraktet och den tredje boken i ordningen som kom ut nyss, men mest för att den första var helt ok. 🙂

  1. Jag har ju bara kommit drygt halvvägs men är inte lika imponerad av transportsträckorna på mitten (som jag förstår är viktiga bitar i pusslet men här är språket rätt trist och tjötigt liksom; redundanser och adjektiv staplade på varann). Ska bli kul att se vad jag tycker när den är slutläst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *