14 comments Add yours
  1. Jag jobbade ju extra på Hemtex i flera år, och under den tiden hade jag rätt bra koll på gardiner (hos andra). I eget hem har jag helst varit utan – vill få in så mycket ljus som möjligt! Men nu så… å jaaa! Klart det blev fint! :)

 1. *asg* Det beror väl på hus- och fönstertyp hur gardiner passar snarare än hur vuxen man är :D (om man nu inte menar studentlyans avsaknad som nog mer berodde på ovuxenhet kanske)

  Mina fönster skulle se bra konstiga ut utan gardiner :D Men panelgardiner har jag tröttnat på, hittat så goa öljettlängder i svart tjockt tyg till vardagsrummet, går att mörklägga nästan helt med dem :D

  1. Det är ju till syvende och sist en fråga om smak. Jag har nästan alltid tyckt att det är snyggt med gardiner hos andra… panelsorten hade jag själv, innan den blev ”modern”, då åkte de bort från oss :)

   Tjocka tyger is da shit! Och i ditt fina tjugotalshus passar gardiner duperbra!

  1. Oj om matlagning är ett kriterium ligger jag illa till. Tror du maken vill reklamera äktenskapet? – grundat på felaktiga premisser menar jag?

  1. Du är allt mer vuxen än mig då Linda! Fast vi tycker ju samma om Frölunda Torg iaf :D

   IKEA är ju annars en bra källa till förnyelse – om man inte är så noga med ekologi å fair trade å så där ;)

 2. Jag ska snart bli så vuxen så jag ska sy mina egna gardiner, tyget ligger och väntar i klädkammaren – nu väntar jag bara på att få låna mammas symaskin som kommer med resten av familjen nästa helg. Övriga gardiner (som det tog över ett år att få upp i vårt nya hus) är sydda av mor eller svärmor…. huga så läskigt det kommer att vara…..

  1. På den tiden jag jobbade på Hemtex och vi sålde metervaror hade jag rätt mycket egensydda gardiner hemma. Raka kappor som jag lagt själ och hjärta i att få fason på sneda tryck och nästan fyra meter vardagsrumsfönster… lättare då i sovrummet: där var fönstret precis perfekt för ett 150cm-tyg på bredden.

   Vad som hände med sykunskapen sen, det vet jag inte. Kanske var det i samband med att utbudet av vepor exploderade och jag tappade intresset för att vara ”som alla andra” som kunskapen försvann i takt med tyget från mina fönster?

   Är väldigt nyfiken på hur det ser ut i ert fina hus!

 3. Läser era kommentarer om vuxenhet och konstaterar att jag kanske var mer vuxen som student, då var mina fönster fint dekorerade med hemsydda gardiner och fönsterkarmarna fulla med krukväxter. Numera har jag ingendera och älskar det avskalade!

  (Nu lurades jag, en av uteblommorna fick flytta in idag! Det är första nästan* frivilliga krukväxten sedan vi flyttade hit för tre år sedan)

  *nästan såtillvida att jag valde att ta in den eftersom den inte klarar kylan ute, men egentligen vet jag inte om jag vill ha den inne

  1. Det blir väldigt trevligt inomhusklimat med lite blomster har jag märkt :) om dom är gröna alltså. De gula har direkt motsatt effekt tydligen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *