10/8 – om lycka i pricksjukehemmet.

När yngsta dottern har fått vattkoppor och en jäklans god vän genom brevinkastet lämnar över en kram, ett paket glass och en hög smarrigt strössel då är blir det ögonallergiskt för ullisarna. När dessutom en mamma hjälper att hämta hem storasyster från förskolan så lilla koppiga barnet får sova välbehövlig sömn hemma i sin säng, då blir det sådär fullt av kärlek i magen. TACK! Och LÖV!!

Lite orolig blir jag ju för stundande äventyr av typen Emmi å jag till ALV på lördag och hela familjen på inköpsresa till Sthlm nästa helg… men… vi tar det då! Nu. Kaffe!

9/8 - om vår nionde bröllopsdag.
11/8 - om att vara en åsiktsmaskin.
17 comments Lägg till din
 1. He he, tur att jag inte är smittbar (storasystern kan ju bära smitta även om hon är okoppig själv) så du fick ta hand om koppig mamma efter koppbefrielse bland övriga medlemmar i hushållet!
  puss på allerginosen!

  1. Hon kan mycket väl smittas, och hade vi varit säkra på att det varit vattkopppor hade hon inte varit där idag! Men, jag visade Millas prickar för en ”fröken” igår och hon trodde – liksom jag vid det tillfället – inte att det var några vattkoppor. Det är ju först idag på förmiddagen de visar sitt rätta ansikte, prickarna, och då känns det helt ärligt som att två timmar hit eller dig på förskolan förhoppningsvis inte gör nån skillnad? Men du kan väl hälsa när du hämtar att vi har sjukdomen i familjen och fråga hur de vill att vi gör. Det är ju inte säkert att EmmaLi bär på smittan (man kan tydligen vara immun?) och frågan är om det är rätt/tvunget/det bästa att hålla henne hemma. Jag menar, det är ju en förhållandevis ofarlig barnsjukdom som alla ungar förr eller senare ska ha…?

   Om du blir smittad ska jag ta hand om dig, det lovar jag!

   Krams och puss tillbaka!

 2. Vi är ju mitt uppe i vattkoppornas dimmor själva – Hedvig är numera smittfri efter att ha haft lindrigt med koppor (ett 50-tal totalt på hela kroppen). Och Klara har ju ännu inte fått några, men rimligtvis får hon det till helgen och smittar inte förrän dagen innan. EmmaLi bör inte ha smittat några på dagis än… först om två veckor skulle jag tippa på – så jag tror inte att hon lider av en resa till ALV – och som jag förstod det så var det bara du och E som skulle dit…?! Om nu E skulle få det så dröjer det nog tills strax efter huvudstadsresan 😉

  KRAM

  KRAM!!!

  1. Kan vi ha fått det samtidigt tro? Fast nä… så lång inkubationstid är det väl ändå inte?

   Hoppas vi får det lika lätt som er. Just nu är det ett väldans kli i nacken, och ju mer hon kliar ju värre blir det ju. Kletar snäll kortison för glatta livet, men frågan är när maxdosen per dag är nådd? Tavegyl ger vi också i egen dos, hoppas vi inte gör bort oss nu?! Ska nog ringa BVC imorron, för att lugna mitt oroliga jag… 😉

   Du har helt rätt att det bara är E och jag som ska till Småland, men med vår tur så bryter det väl ut på fredag och håller i sig över hela Stockholmsresan ;( håller tummar för att du har rätt iaf!

   Krams!

 3. Men åååh så gulligt av dom! Förstår att du blir tårögd. Hade jag oxå blivit.

  Hoppas lillasyster hinner repa sig till eran Sthlm-resa. Åsså ALV förstås. Dit hade jag oxå velat åka medan barnen är små… 🙂

  Lillasyster får krya på sig! 🙂

  1. Det är såna där osjälviska generositeter som betyder så himla mycket!

   Ja, jag hoppas också. Hoppas massor massor! Hade varit riktigt jäklans trist om det inte gick att åka för oss. Särskilt nu när Emmi frågar om Skansen var och varannan dag (vi har ett foto i almanackan för augusti där vi åker den där bilbanan uppe på Skansen, EmmaLi har redan bestämt att vi ska åka en röd bil den här gången!).

   Tack, och krams!

 4. Halloj i sjukstugan! Hoppas ni blev lite bättre av glassen;) Lovade ju å fixa fika, hälsa barnen att det blir hembakt nästa gång. Krya på er, kram J

  1. Glass lindrar alla sjukdomar, bästa medusin ju! ♥

   Haha! Du är en jäkel på att åhlla dina löften 🙂 – å nu kom jag på att jag nog har pengar i frysen!?

   KRAMS tillbaka vännen!

 5. Hej. Så roligt att du hittat till min blogg. Tack för dina kommentarer. Jag ska titta runt här hos dig senare.

  Du har förstås helt rätt i det här med stenhus och att värmen komer in genom fönstrarna. Och problemet är att vi skaffat oss ENORMT med STORA fönstrar (puckon kan man tycka men det är trevligt övriga årstider). Vi ska def inhandla markiser.

  Ha en fin dag!

 6. Inkubationstiden är 2 veckor och man är som mest smittsam 2 dagar innan det bryter ut. oftast är det hela över på lite över en vecka. när kopporna har börjat torka så är man så gott som smittfri. För vuxna som inte haft koppor finns vaccin. Ta det så slipper ni oroa er.

  1. Aah! TACK för info!

   Det är så lurigt det där att det smittar som värst innan det syns? Vet du kanske ungefär hur länge det bildas nya koppor också? För, jag tycker de hon fått torkat nästan på direkten å så lätt ska vi väl inte ha det? 😉

   Både Tias å jag har haft det så det är egentligen inte oss (eller övrig familj) vi är oroliga för utan hur omgivningen skulle reagera om de där veta att vi ”medvetet” slarvat med smittorisken…

   Dundertack för info som sagt!
   Krams!

   1. Det kan komma nya under hela sjukdomsperioden. men för varje dag som går så smittar man mindre. normalt är som sagt mellan 1-2 veckor och i slutet av första veckan har troligen det mesta torkat ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *