9.9 – om första bortabjörnen.

Tisdagen inleds med morronkrälskryp i väntan på välling som sen – i vanlig ordning – smaskas lagd i sängen. Bäbi somnar gosigt om och vaknar inte förrän fassan gått mot jobb klockan tio. Lagom till avklarad grötning, björning och blöjning har den hund- och kattregnande himlen stängt sina dammluckor och vi promenerar i rask takt mot öppna förskolan där Anna [stå’ker] och Karlabäbi väntar. Tillsammans med dessa två plus Clara och hennes mamma Sofie spenderar vi resten av trivsamt lugna septemberdan.

Klockan fem lämnades det Erikssonska hemmet för tur till barnklädesbutik Mello och retur av fådd Katvig”pyjamas”. Den ena av säljarna (inte chefen?) hade uppenbara svårigheter att förstå min motvilja att låta Maali sova i tvåhundrafemtiokronors bodysuit. Jag negligerade oförståndet och bytte till ekologisk tröja. Inte alls vad garderoben kräfvde, men det enda som inte kändes alldeles totalt onödigt.

Maali sysselsätter sig själv genom att läsa om fiskar som blubbar!
(4 september)

– detta är gifetvis inte bytta Katvig utan av Pontus lånade görfina me too –

killkläder? äh. who cares!?

Den uppmärksamma läsaren noterade förmiddagsbjörnen. Då det turligt för oss finns potta även på STORMotellet kunde dagsens andra tvåa, tillika eLi:s allra första icke hemmalevererade björn, placeras i denna efter lunch. Underligt att en skitsak kan göra en mamma så stolt…!

Tjinixen!

4 svar på “9.9 – om första bortabjörnen.”

  1. Fast jag måste få säga det (kan vara så att jag redan sagt det.. men skit samma) hon är ju fantastiskt duktig och du bör vara stolt :) Här hemma tvåas det både här och där.. Oftast, numera, där i toan som det ska tack och lov men inte alltid :D och dom är två och tre år… Säger det igen fantastiskt duktig // Sol på Lill Bäbin

  2. Petra: blir alltid väldigt väldigt glad för positiv uppmuntran så dundertack till dig!!

    troligen beror alltsammans på ett lyckosamt samband mellan tajming (min och Mattias) och orubblig vilja att vara till lags (Maali) som mynnat ut i att hon helt enkelt kommit på att det är så mycket bekvämare att bajsa på BabyBjörn än i sin blöja – som hon ju faktiskt inte gjort på över en månad, inte en endaste gång sen BB-pottan flyttade in den 5 aug!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *