8.9 – om tiomånaders-Maali som numera förflyttar sig med hjälp av ålning medelst hasning i sittande position!

Sicken grej! Bättre present kunde hon på tiomånadersdagen knappast givit sin ömma moder än att ta sina allra första "kryp"steg!

Av nån anledning blidde det en smula grumligt i ögat på mig där jag helt pafft iakttar lilla bäbin som från ingenstans plötsligt kommer på att det är roligare att ta hjälp av egna händer att hasa framåt än bakåt för då kan man förflytta sig trots att man inte ligger på mage och trycker sig bakåt!!

för tre veckor sen:


jag kan inte krypa, men är lika glad för det!


(17 augusti)

I morse besöktes Gun på BVC som uppmätte födelsedagsbäbi till 70,5 perfekta cm medan vågen visade imponerande 8255 kärleksgram. Ungefär hälften av kontrollfrågorna besvarades nekande

 • går, klappar händer eller kryper: nej
 • använder pincettgrepp: nja
 • slår ihop saker och har stans blåaste ögon: ja
 • men procenten hade alltså minskat om besöket istället skett efter klockan fyra nu i eftermiddags :)

  Vällingburk från Semper dök upp idag tillsammans med den [för person förutan görpraktisk bredhalsad MAM-flaska] helt oumbärliga tratten. Tackartackar! Både röd och praktisk verkar burken vara. Har redan testat, och den funkar fina fisken för Nestlé-välling också.

  Tjinixen!

  12 svar på “8.9 – om tiomånaders-Maali som numera förflyttar sig med hjälp av ålning medelst hasning i sittande position!”

  1. Tihi, konstaterar att mina flickor var jättar vid samma ålder. De var båda två 75 cm och vägde 10.2 resp 10.4. Och hur ser de ut idag? 19-åringen 163 cm och knappa 50 kilo, 18-åringen 168 och strax under 60. Inte ens tvåårslängden stämde med hur de senare skulle bli trots att alla sa att det var tvärsäkert. De fick säkert för lite komjölk.

  2. Jag skiter i hur, varför eller om.. Hon är bedårande perfekt och skitsmart.. Det ser man ju lång väg!

   Pok

   Mallatyckerkropparnapåså´nasmåärunderbarabralla

  3. Hahha… När jag ser stjärthasarMali… Så kommer jag i håg min yngsta… Hon stjärthasade… Å rönen sa att stjärthasarungarna skulle få huge problem längre fram i livet… Pendlingsrörelser… MALLA Pendlingsrörelser… Min lilla "tvärtombarn" Ville fan inte krypa…

   Så där låg Mallamamman på golvet och kröp & grät, kröp och grät… LT tittade intresserat på… Sen hoppade/hasade hon vidare mot nya mål…

   När jag var riktigt på bettet, så jagade jag henne i hela huset… Och tvingade henne att iaf ligga på alla 4 och försöka… Hahha… Hjälpte det det då? Inte ett smack! Å min Jag undrar jag… Vad är orsak ? Vad är verkan?

   Pok

   Mallakryplärarbralla

  4. Annaa: hon har varit en plutt. är på väg mot större plutt. räknar inte med att storleken idag har nåt med storleken imorron att göra!

   Britt-Marie: den enas fröjd, den andras höjd av jobb ;)

   Anna: jo! långa ögonfransar! å blommiga Molo:n har varit en favorit länge. nu börjar den bli liiite tajt..

   Malla: hmm. krypträning. haven't we all…? :)

   en förälder förklarade för mig att det här rumpskuttandet är moderna barns sätt att krypa; de som sovit på rygg har inte det naturliga steget att gå från mage till kryp på alla fyra. jag svalde med hull och hår. precis som ditt utlåtande om min bäbis intelligens!

  5. Majan kröp inte förrän långt efter att hon lärt sig gå – hon rumphasade. Då hade man en hand fri till att hålla i grejer. När hon fått upp farten såg hon ut lite som en liten schimpans.

  6. Du kan vara glad över bäbins lugna iställning till allt man ska lära sig… Min son gick när han var 9 månader och tre veckor, och min dotter gick när hon var exakt 9½ månad. Det innebär att man har omkringspringande, små varelser som förflyttar sig för snabbt och får tag i för mycket, utan att vara gamla nog till att ha förståndet att veta vad som är tillåtet och inte. I dotterns fall, var det kanske inte hela världen, men sonen var hopplös.

  7. Rebecca: no hurry girlie! å du får ju jobba med såna här charmtroll om bara några månader! fast jag blir lite glad och stolt och tar det som en komplimang i vilket fall :)

   Evis: det enda negativa med rumphas skulle möjligen vara onormalt slitage på klädernas rumpdel. men det är såklart en enkel stå-ut-med för en söt chimpans skull!

   t0tta: jag har varit alldeles på det lugna med att hon nån gång kommer börja förflytta sig för egen maskin. och precis som du skriver har jag varit rätt glad för all den "lugna" tid jag trots allt fått ha medan hon suttit still. idag fick jag t ex försmak på framtiden när bäbin krälade fram till sophinken på dass och försynd började gräva i den… the good old days are now long gone gissar jag. på gott och/eller ont.

  8. Man smälter ju totalt när man ser bebisbilder.

   Liten sugen igen på det där faktiskt……

   Men jag skulle aldrig lyckas övertala frugan som klättrar på karriärsstegen i rasande fart. Be henne bromsa upp i cirka 6 månader skulle bli ödesdigert. Övertygad om att det är lättare att råna Handelsbanken utan att åka fast.

  9. Kotteby: om du låter bli att åka fast är bankrånet förmodligen rätt produktivt för barnafödandet. du kan presentera slantar för frugan så hon slipper klättra mer :)

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *