28.9 – om att av en slump bli censurerad.

Ena slumpfunna bloggen leder till den andra som visar vägen till nästa som via kommentar öppnar för den fjärde som skriver om den femte som länkar till den sjätte å så har halva natten gått å jag står där med ryggont och öppen mun. Välskrivet intressant och vasst. Fast också gamla metoder och ordordord staplade på varann i evighet. Snyggt, jo. Tänkvärt, jo. Men oj så långdraget.

Det var omöjligt att inte fastna i ekorrhjulet TPB – Arbogafallet – SVT:s Debatt och jag har nu läst så mycket i ämnet att det står mig upp i halsen.

    ~ Kortfattat: Peter Sunde bjuds till Göteborg för medverkan i Janne Josefssons havererade Debatt men blir förd bakom ljuset och gråter ut i egen blogg där till dags datum över 400 kommentarer, de flesta uppmuntrande, lämnat åsikt i ämnet. Att de flesta är just uppmuntrande tolkade jag "endast positivt inställda gören sig besvär". Efter att fått två egna (olika) kommentarer refuserade ändrar jag till "endast bifall publiceras".

    ~ Noterat: Alla håller inte med. I bloggvärlden alltså. Det finns (faktiskt!) fler än jag som ser igenom snyft och arrogans och lyssnar på argument som inte håller. Samt. Även omdiskuterade bakomsittande petande författartanten har bloggat sina upplevelser, men dessa har enligt uppgift i efterhand retuscherats till att passa allmän beskådan.

    ~ Slutsats: Peter Sunde har sjunkit från låg till lägre. Urvalsprincip censur passar på egen bloggsajt, men inte i Piratviken? Dubbelmoralens båda ansikten grinar illa på Jolly Roger.

Måste kanske poäntera att detta överhuvudtaget INTE har med obduktionsbilderna att göra. The Pirate Bays skada i fallet är numera minimal jämfört med medias.

Förresten. Vill nån ha tips på läsning har jag en referenslista på en halvmeter!

2 kommentarer Lägg till din
  1. noterar att detta tydligen inte är ett ämne som roar mina läsare. intressant, eftersom de braiga bloggar jag läst skapade görstort intresse bland sina läsare. fast. det kan ju va så att 1) de skriver bättre. 2) låg mer rätt i tiden. 3) har fler läsare!

    :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *