25.9 – om fördelar med mobiltelefon.precis hemkommen från solskenspromenad med Stalkerbäbin på strandpromenaden!

Nutidens mobiltelefoner gör så mycket mer än att kommunicera ljudligt, bildligt och textligt. De är också ständig källa till irritation ”Varför svarar du inte?”, information ”Jag är sen/vet inte var du bor/har råkat ut för en olycka” tillika smidigt liv ”Shitpomfrit så enkelt det är att langa upp telefonen för att få om inte kvalitétsmässig magi så iaf underverkiga ögonblicksminnen!”.

Hejja teknikens framsteg och under!

16 svar på “25.9 – om fördelar med mobiltelefon.”

 1. Älskar dessa tekniska under, har två mobiler fulla med foton på barn vid alla möjliga och omöjliga tidpunkter… Är tyvärr dock teknisk idiot själv och får inte över bilderna från telefonen till datorn…. Och ja jag vet det är antagligen jätte lätt som en plätt… Men men, jag kan ju alltid titta på barnen i tid och otid eftersom dom alltid är med liksom :)//Sol

 2. Jag kör mobil som telefon, MP3-spelare och kamera. I nämnd ordning också, även om MP3-spelaren kanske kommer först…

  Jo, din sida är lite "underligt" kodad har jag sett när jag tittat igenom lite :) Det fungerar, men är svårt att ändra någonting utan att det påverkar typ allt som man inte vill ska ändras.

  Du undrade också hur överskrifterna till inläggen har blivit till länkar också och det är rätt lätt. Gå in i kodmallar och leta upp "Entrytitle". Ersätt hela denna rad med (nu ska vi försöka klistra in HTML, vilket inte fungerar så bra… ta bort !– och sluttagg)

  <!–

  <a href="${EntryPermaLink}"><h3>${EntryTitle}</h3></a>

  –>

 3. Mobiltelefonernas intåg har gjort oss otåliga…. min man glömmer allt som oftast sin mobiltelefon någonstans, och det är sååååååå frustrerande! Hur klarade vi oss förr?? Jag minns knappt…. var det röksignaler som gällde då eller?

 4. jenny: tack! eller vad man nu säger.

  Britt-Marie: höhö! känns som jag borde få provision på den där mobilen ;) köp den på SIBA och hälsa från mig – ge dom mitt kontonummer :D de här bilderna blev ju typiskt inte så bra, men i bra ljus blir de minst lika bra som vilken halvkass kompaktkamera som helst.

  Petra: nä det är såklart inte svårt! om du inte har minneskortsläsare behöver du en sladd! å haha, kul att du har två mobiler fulla med kort; köper du en ny när den gamla blir full då ;)

  Rebecca: smälta är dumt. bättre att bara le lite sött. hihi!

  Otto: shitpomfrit. du kan apselut stänga din blogg och börja jobba hos mig. jag betalar inte lika bra som Blondinbella (har hört att hon anställt en tjej som hjälper henne med I-don't-know-what…) men jag är en ruskigt trevlig arbetsgivare!

  ps. funkade mycket bättre med din kod än med min. visserligen får jag inte ändrad färg på länken nu men den är å andra sidan inte heller vissa rubriker blå (varför de nu blev det? det är samma sak med en del länkade adresser i kommentarer?!)..

  S@tu: vi har precis samma situation hos oss. fast tvärtom; det är jag som aldrig hör min telefon och Tias som blir förbaskad! och ja. röksignaler it was. och visslingar. i vår familj sysslade vi med påhittat bokstavsteckenspråk också (funkar faktiskt fortfarande, t ex genom stängda fönster å så)!

 5. Otto igen: aha. du menar att du trodde koden skulle koda ditt inlägg? coolt det hade varit!

  nå. anledningen till att det ser så rörigt ut i mina mallar är att jag egentligen inte "kan" html. gissar typ. ibland blir det rätt. ibland fel. ibland funkar det ett tag men så dyker det upp nåt som strulat till och jag har ingen aning om varför. typ. så. sugen på nytt jobb? som nosredigerare :)

 6. Hehe, nej, inte att den skulle koda, utan att den INTE skulle det :) Skriver man håteämäl (HTML) i kommentarerna så försvinner texten. Taggen <!– –> innebär i HTML att det är en kommentar, dvs det innanför taggarna ska inte bete sig som kod utan som text. Har av någon dum anledning inte testat det förut, utan satt in stjärnor och skit mitt i alla taggar för att komma runt det :) Trodde inte på min idé, men märkte att det fungerade :)

  Nuså, ditt problem med blåa länkar beror på att koden är lite tillskruvad, alltså i oordning och inte fungerar. Just den här blåa är själva standarden i de flesta webläsare när en länk inte fungerar. Skriver du inte egen kod för vilken stil länkarna ska ha ser de ut såhär – blå. Tittade lite snabbt på koden men såg ingenting…

  underligt att det kom samtidigt som du satte in min "kod" ovan eftersom denna är helt avgränsad med start och stopp-tagg.

  Är du säker på att du inte råkade ta bort något tigergap (klammer) när du klistrade in koden? I min mall ser det ut som nedan (skickar med en rad ovan och en rad nedan själva koden du redan klistrat in)

  <!–

  <a name="a${EntryNum}"></a>

  <a href="${EntryPermaLink}"><h3>${EntryTitle}</h3></a>

  <span class="entrymeta">

  –>

 7. Otto: njä. det beror inte på koden jag fick av dig (och troligen inte den jag använde till rubrikerna själv heller) för det var där innan jag kletat in din hjältekod, utan troligen på min stilmall där jag lyckats klanta till det i a och a:hover gissar jag. har försökt rätta till men jag vet inte om det blitt rätt ändå. får avvakta och se – man ska iaf inte sitta med sånt här mitt i natten… det blir av nån märklig anledning aldrig helt rätt då…?

  dock. skitmycket tack för hjälpen iaf, min favvishackare ;)

  ps. det är så mycket som är märkligt i mina koder. allra märkligast är många av dom grejer jag överhuvudtaget aldrig pillat i, typ fem olika fonter i samma rad och dubbelkommandon och såna kommandon som inte verkar ha nåt avslut. så, mycket har jag rört till själv men en hel del är jag faktiskt alldeles oskyldig till!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *