25.9 – om att bita sig i läppen och kanske lite i sin svans.

En man påkallar min uppmärksamhet vid informationsdisken: En sån där köpte jag för en tusenlapp flinar han och pekar på en mycket bra kaffekokare han letat upp på vår hemsida. Oj. Grattis!, ler jag förvånat. Då har du fått ett ruskigt bra pris. Han lutar sig förtroligt fram över disken. Jo, men hon slog in den i kassan och jag bara gick därifrån. I mitt stilla sinne tänkte jag äsch, inte tusan hade du låtit bli att kommentera en femhundring fel åt andra hållet. Högt sa jag Aha. Så du lät henne lura sig då? Först såg han lite förvånad ut, men snopenheten växlades till generad min när han insåg vad han just erkänt.

Jag har upptäckt att det finns människor som stolt skrävlar om sina "fiffiga fynd". Häromdan berättade en bekant om sin syster som (mer än en gång?!) sminksolkar kläder i provrummet och sen frågar om hon får köpa plagget till reducerat pris. Tröjan är ju smutsig. Ehum. Reducera beteendet morrar jag, för det är lika smutsigt.

Av alla misstag som sker i kassalinjen är väl de flesta just misstag. Men i slutändan spelar det ju ingen roll. Och få fiffiga fyndare tänker nog på vad som händer vid en eventuell reklamation? För att inte tala om garantiärende? Eller för en dyrare pryl, det blir ett försäkringsfall? Produkten på kvittot är inte samma som den i handen. Men det kanske är priset värt att betala för att få betala ett lägre pris?

Nä. Ärlighet varar längst :) – å så sover man gott också!

Kan avsluta med en skojig grej;

Maali mår mycket bättre! Men vi grät ihop båda två när hon skulle Kåvepenin:as igår kväll.

Fy för den lede va äckligt det är… För alla inblandade*. Hade hoppats det skulle gått lite bättre idag men hoppet har lämnat skutan när det gäller smidig ihällning av spyframkallande läbbig medicin…

Tjenixen!

*
Snokade omkring för att försöka komma fram till om det finns möjlighet att få suppositorier istället den flytande sörjan vi fått, men har hittills inte sprungit på nåt upplyftande. Det verkar helt enkelt inte finnas. Gissar det beror på att penicillin inte tillhör den typ av medicin som ska verka i kroppen på samma vis som t ex smärtstillande?

8 svar på “25.9 – om att bita sig i läppen och kanske lite i sin svans.”

 1. Svar: Ja, jag har sett att den kan bli lite rörig när man sitter på en mindre skärm, men jag är än så länge inte allt för duktig på själva blogg-biten har inte så bra koll på vad jag ska ställa in mätare och liknande på… Roligt att du ska kika in lite sen igen, det uppskattas! :D

 2. Jag tog och läste igenom ditt inlägg förövrigt och det du säger är så sant, man är så nöjd om man lyckats komma över något billigare än vad man borde gett. Köpte ett kamera-batteri från en internet butik och när jag skulle betala så behövde jag betala 100 kr mindre än vad jag från första början var tvungen… Klart man blev nöjd, berättade det till och med för några vänner.. Människan funkar nog så helt enkelt, i en värld som cirkulerar runt pengar blir man så nöjd när man kan spara några kronor.. I mitt fall fick jag betala vid ett senare tillfälle ändå, då blir man ju nästan lite sur istället. :P Lustigt detdär!

 3. Jag är förmodligen världens bäsat konsument.. Och mest korkade… Jag betalar fullt pris.. Tar alla försäkringar och tappar bort kvittorna.. Å köper nytt.. Å gör samma sak..

  Ajajaj.. Lilla Malibäbyn.. Det är värsta, värsta att tvinga i barnen medicin.. Nu vid 3:dje barnet.. Också det mest sjukdomsdra´bbade är jag benhård.. Våldhålla.. Å så in med medicinen.. Å så gråta en skvätt efteråt.. För det är emot allt jag tror på egentligen.. Så jag gråter å ungen undrar allt som oftast.. Oj! Vad, vad det som hände?

  Pok

  Mallahoppasgrynetblirfrisksnartbralla

 4. Usch jag känner igen det du skriver, jag har haft affär om du bara visste vad de hittar på.

  För och inte tala om alla som tar förgivet att man täljer guld.

 5. Micke: jo hehe, det brukar jämna ut sig :) what goes around…!

  Malla: jag är som du. fast jag brukar hålla koll på kvitton numera faktiskt (men betalar oftast med kort så skulle det skita sig går det ju att leta sig fram till köpet på det viset).

  jag pratade med mammavän om det idag. beklagade mig och jämförde med katterna som jag utan problem brottar ner antingen det gäller medicin eller tömma munnen på olämpligheter. när det gäller Maali blir jag helt förlamad, klarar knappt att byta blöja utan att schåpa. usch. sån vill jag verkligen inte va. blir det bättre sen tro?

  carina: ja visst är det "lustigt" att många tror att det t ex är så enkelt att inköpspris/försäljningspris=vinst. även om jag inte har koll på butikens alla utgifter kan jag iaf lätt räkna bort 20% direkt. moms kallas det visst ;)

 6. Mja.. Alternativ finns ju… Själv blev jag allergisk mot penicillin, när jag var 10 år, så jag fick panik-avbryta äckel-kuren efter halva… Tror faktiskt det var Kåvepenin då också… Som mitt ex uttryckte sig innan idag.. Det smakar bajs, redan i munnen…

  Men antibiotika-alternativ, finns ju alltid… Om än, inte alltid lika effektivt.

 7. Svårt att förstå mig på människor som "skitnar ner sig" på så – jag tycker att det är rent bedrägeri. Kommer ihåg från min tid i butik för många år sedan, att en del kunder la ner mycket möda på att byta prislappar… sedan blev det bättre klister på lapparna.

  Blir alldeles matt när jag tänker på vedermödorna att få i små barn illasmakande medicin…Har tyvärr inget fungerande tips…;)

  Gott att tösen mår bättre!

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *