8.8 – om nio månader som gått sen vi blev föräldrar.

Ni vet, tiden går ibland alldeles vansinnigt fort. Och ibland kryper den fram, som myrslokar över daggstänkta berg. De senaste nio månaderna i mitt liv har gått i alldeles perfekt hastighet.

De första två veckorna aspirerar på titeln ”bäst i livet”. Rosa moln och kärlek och ofattbart och virrvirr. Efter det följde treåenhalv månads kolik. En tid av helvete och mörker. Men såhär i efterhand också en era av stärkande lärdom, att livet kan ta. Och ta. Och ta. Men också ge. Kärlek ofattbar kärlek. För så fort lilla makalösa bäbin erbjöd ett ögonkast, ett leende, ett fysiskt framsteg glömde jag gråten, paniken och fasan. Jag sveptes med och kunde sitta i timmar, bara iaktta mitt lilla mirakel. Ofta när hon sov satt jag hypnotiserad och stirrade på hennes lilla drömförvridna ansikte. Men, så fort hon gjorde antydan till att vakna stelnade jag, väcktes magvärken, smärtan hon delade med mig, den oundvikliga närhet vi tvingades till skrämde men var lika naturlig som allt annat vi delat. Coolt är det! Märkligt! Vardag! Fest!


Lilla EmmaLi, älskade makalösa glada arga gnällspikiga lyckliga underverk!
Gulligaste ungen jag nånsin sett!

sorry alla andra föräldrar, men ni fattar ju vad jag menar!!

11 svar på “8.8 – om nio månader som gått sen vi blev föräldrar.”

 1. Åh så söt hon är måste få träffa henna irl snart. grattis till 9månadersdagen både till er och den lilla ögongodisen.

  Kram kram ses snart

 2. Vilken kärleksförklaring.. Visst är det tur att just ni fick varandra.. ;-)

  Du… Ungen din är söt som socker! Ba´sat du vet…

  Pok

  Mallavetvaddumenarbralla

 3. jobbar inte hedbertska huset på söndag, är ni välkomna på fika i falkenberg!

  krams!

  psst, sms svar fungerar också!

 4. nu är jag inte längre festplanerarstressad och hinner svara ordentligt på era kommentarer!

  Maddah: snuttedu. hon hade också tyckt det var kul att träffas dig och nissen, tjatar nämligen hela tiden om hur kul det hade varit att få spela Wii igen :)

  y: äsch. vet och vet… dom flesta som bloggar gör väl det för att de har en önskan att uttrycka sig i skrift ;) blev väldigt ödmjukt glad för ditt beröm iaf! tack! å ja, alla vi som har barn i familjen har nog ett hum om vad jag menar. mer eller mindre. det var fint uttryckt det där med "kärlek man inte visste man hade i sig". precis så är det ju!

  Mallaklokbralla: hihi! tänker ofta exakt så; sicken tur att vi fick just vår Maali :)

  wallensvansar: hade rätt, var extremt trött och bakis… bilkörning var liksom outofthequestion.

  Karla: inte allra första va? du visste ju faktiskt inte att jag hade en leo när du fick din!?

 5. Petra: just nu, ja. och fram tills för fem veckor sen. däremellan har hon varit gladaste solstrålen nästan hela tiden! det tittar fram en ny gadd iofs, och i hela överkäken anas små gryn genom ett alldeles svullet tandkött så med det i åtanke förstår jag henne. jag hade varit mer än gnällspik i hennes läge tror jag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *