28.8 – om operation egen promenad!

Due to min genetiskt värdelösa ischiasdiskbråcksrygg är jag skitsämst på att va en sån som låter EmmaLi gå omkring. Mina mammavänner ler vänligt åt min tillkrökat raka hållning och erbjuder sig ställa upp som hålla-handen-stöd åt gåvilliga bäbin.

Nån brutally eminent spatserare är hon väl inte direkt, men jag känner mig ändå ”elak” som inte kan ge henne det hon vill ha; hela tiden gå!! inte sitta själv och leka… Lösning söktes. Och fanns. Tror jag.

Det kanske inte funkar direkt, men if at first you don’t succeed…

nappad trut är skydd mot ont orsakat av enorma mumsbehovet
– åh! går det här att smaka på?

Pappan fick visa…
bättre framför än bakom
fast allra bäst ombord på!

Nå. Nu gick det som sagt inte så himskens bra igår kväll – när dessa foton togs – men idag YeS promenerade hon omkring som värsta primadonnan. Okej. Inte så att jag lämnade rummet för att hämta EOS medan hon stod där och svajade. Men iaf. Hon ragglade korridoren fram. Lycklig som få! Och ekvationen lycklig och unge genererar lycklig mamma!

7 svar på “28.8 – om operation egen promenad!”

 1. Den som en gång uppfann dessa "läragåvagnar" hade verkligen tänkt till! Undrar hur länge de egentligen funnits – dessa hjälpmedel för att för första gång ta sig fram "upprätt", för egen maskin? (Ja, de är ju till hjälp för föräldrarna också förstås:))

 2. Läragåvagnar är bäst för oss mammor med ryggproblem… Å du/ni kan vara helt lugna.. Går gör de förr eller senare… Min yngsta hade världsrekord i stjärthasning… Satans vad fort det gick… Tills hon var 18 månader.. Sen dess både går och springer hon… Alla förfasade sig då.. Men vem kommer ihåg det i dag? När LT är 8 år? Knappt hennes mamma.. Ens! Stackars unge. Det enda försvar jag har är hon är mitt 3 barnet.. ;-)

  Pok

  Mallatyckerniharrenavällingreklambejbinbralla

 3. Ja den kära läragåvagnen…. I vår familj har den nu, välförtjänt, fått flytta ner i källaren. Jag utgår från att den är mycket glad över detta då den fått vara med om här helt obeskrivliga äventyr och nu nog är väldans trött :D… // Sol

 4. Britt-Marie: det bästa är att den går att justera (ex broms och handtag) så att den går att använda som rullebår när barnen blir större! känns som jag gjorde ett bra köp. billig var den också (inköpt i en affär nära min arbetsplats ;)

  Malla: haha! det har ju varit en del strul med eLi, t ex bar vi omkring på henne mycket under hennes första (kolik)månader. när nån förståsigpåare ojade sig och tyckte vi gjorde fel som kånkade bäbin flabbade jag dom i ansiktet och sa; "ja jösses, tänk om vi får hålla på å bära henne hela livet? höhö. tänk om hon en dag vill gifta sig, sicket märkligt bröllop det kommer bli då – mossan får bära sin unge fram längs altargången?!". då höll förståsigpåarna tyst. de flesta iaf. dom som fortsatte kråkkraxa hade jag också svar till; "jättemånga jag pratat med har gett rådet 'passa på att mysa med henne medan du kan, tiden går så fort, och när hon blir äldre är det inte säkert att du får mysa lika mycket längre'. jag tar tillvara det rådet och passar på att ha henne nära mig så länge hon låter mig bestämma. kan det va dåligt tror du?". efter det var det nog ingen som vågade kraxa längre. iaf inte högt. inför mig. ha! don't mess med en förstagångsmamma över trettio, vi vet sånt som yngre diton kanske inte vet, dvs att vi alltid vet bäst för våra barn. vi vågar stå på oss. lita på vår egen känsla och erfarenhet. alltså är det nog inte enbart av ondo att va "gammal" när man får sitt första barn?

  Sofie & Clara: äh. Clara går väl utan vagn redan eller iaf snart?

  Petra: ja. det är tur att dom inte har synbara känslor leksakerna. men å andra sidan, få tingestar i världen får väl så mycket kärlek som det som tillhör ett barn? kanske är värt att utstå lite kling och klang då!

 5. Jag vet allt om det där.. Ullisen.. Precis allt! Alla tycker så mycket hit och dit… Och talar så gärna om vad som är rätt och fel.. Jag säger bara.. Jaha…

  För jag vet så väl.. Att jag vet/kan mina barn bäst… Jag vill inte veta av att minimänniskorna som är mina, minimeras till en grå massa.. De är människor.. Lika och olika som vuxna är..

  Du… Jag var med om just det här, när min ST var på kollo för några veckor sedan… Kolloledaren skulle ha ringt alla föräldrarna inom ett dygn efter att barnen kommit. Mig missade han. Så´nt händer. På 3:dje dagen ringde jag upp honom och frågade vad som blivit fel och om allt var bra med ST. Allt var okej, sa Jocke.. Men kvällen innan på hajken hade ST varit ledsen och längtat efter mig… – Så vi tänkte att hon får ringa dig i kväll eller i morgon ist…

  Åhnä, sa jag. ST är en så´n unge som faktiskt mår bättre av att få prata med mig… Då känns det bra för henne. Så var snäll och se till att hon ringer mig så snart hon är tillbaka från hajken. Jocke började: Njeaä… Men det brukar bli svårare för barnen när de får prata med föräldrarna…

  -Mmm… Jag vet att det KAN vara så… Med ST storebror hade det aldrig fungerat.. Han hade bölat ihjäl sig… Men ST är en annan sort…

  Så be henne ringa mg när hon är tillbaka…

  Okej…Jag hörde att han ´var lite sur..

  Några timmar senare ringde ST… Strålade som en sol, glad, sprudlande lycklig och sprallig… Och mammasjuk.. Vi pratade i 10 minuter. Sen var hon näjd och glad.. Och skulle gå på disco!

  Lyckligaste kollotjejen i världen kom hem några dagar senare…

  Barn är olika… och vi föräldrar vet våra barn bäst, likaså vår egna familjs behov och egna tankar i hur man vill ha det…

  Go girl go!

  Pok

  Mallavågarsomgammalmammatropåsigsjälvbralla

 6. Neehe du Clara kryper men gå själv med gå vagn har hon inte prövat än så 1-0 till maali, vandrade förresten med EmmaLi på Lolles idag super gullig är hon och så duktig hon är på att gå den lilla prinsessan =) Hoppas färden till landvetter gick bra. Hoppas nu EmmaLis förskylning inte håller i sig allt för länge och blir en kort en ! Inte kul med snorig bebis, jag hade en förre veckan. Usch. Ha en trevlig helg Ullisen ! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *