18.8 – om gräsänkans soliga dag! 1

Först och främst måste jag niga och tacka ödmjukt inför all vänlig kritik ni meddelat mig! Trots att jag vet att ni är "mest snälla" värmer det en amatörkulturarbetares hjärta väldans! Nå. Eftersom jag lämnar all kredd vidare till Povel bifogas det enda youtube-klipp jag hittade med Gräsänklingsbluesen. Det är ett med ley i sann Ramel-anda! (bluesen kommer ca 5 min in i kalaset, tyvärr har han skippat/missat biten om minneslistan tillika om trogna hembiträdet men ni kan ju lätt googla fram texten om ni är nyfikna)!

2 kommentarer Lägg till din
 1. Ingen hemlighet här inte! Vad vill du veta? Länkarna i texten har jag ju gjort så att de är understrukna i vanliga fall och färgade när man håller musen över, men antar att du tänker på sidomenyn?

  Jag testade först att lägga till en "border" (alltså ram) till vänster, men det blev lite konstigt i Opera (som jag ju älskar), så löste det enkelt genom att göra en bild i rätt storlek och lägga in den som bakgrundsbild vid hover.

  Ett enkelt sätt för dig att slippa att länkar ändrar storlek är att gå in i Design –> Stilmall och ta bort/ändra "font-size: 1.2em;" under a:hover. Vill du att länkarna istället ska bli understrukna ersätter du ovanstående med "text-decoration: underline;"

  Klart!

 2. Otto: nja. jag har ju själv valt att göra länkarna hover-större så hur jag ändrar det har jag koll på :) det jag söker efter är precis som du gissar dina små bollar (fast nu är det la streck) i sidomenyn! jag fortsätter frågerrundan genom att undra:

  den där bilden du "gjorde",

  1) fick du trixa länge för att få den i proportionerlig storlek eller löser det sig själv?

  2) hur tusan lägger jag den som bakgrundsbild vid hovring? alltså, hur är kodningen? är det precis som en vanlig bild kanske?

  tjo och go'natt och jupp, du är förlåten att du struntade i min bloggetik ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *