14.8 – om urval av leksaker.

Först leker man med en leksak ett tag. T ex ett spardjur som är för lekfullt för att troligen nånsin komma att innehålla slantar. Sen väljer man en ny leksak. Och en ny. Och en ny. Allt i ett ständigt eskalerande tempo. Att hon knappt håller sig stilla en sekund märks stundtals tydligt i T650:s försök att föreviga lekande bäbi.


När hälften av leksakerna är utdragna på golvet är backen de förvaras i rummets mest intressanta. Endast levande mjukdjuret Whiskien lyckades för ett ögonblick fånga intresset. Ett rejält grabbatag i pälsen höll på att rendera första blodiga sammandrabbningen katt vs människa på riktigt länge i det Hedbertska huset. Men det är turligt fortfarande bara arga katter som får rivet skinn hos oss. Förnuftiga underbaraste Mamma Fräs vet bättre än att klösa familjens bäbi: en skarpt mjauig tillsägelse fick räcka. Lilla bäbin förstod och återgick kvickt till skumrosa badankan.

8 svar på “14.8 – om urval av leksaker.”

 1. Tänk så mycket saker en liten kan ha!

  Att plocka ur och i backar tyckar de små om periodvis, sedan vill de bara kasta ut och då kan man bli tokig på alla småsaker som ligger överallt.

  Blir liksom aldrig någon ordning, undra varför.

  Jag är inte en sträng mamma måste jag erkänna!

  Har hon blivit stucken av getingar än? Båda mina har fått stick och som tur är var ingen av dem allergiska.

  Ha det bra

 2. scream and shout: men va tüsan. det var ju igår!!?

  Kristina: nä. turligt inte stucken än, men det kommer väl så mycket getingar som här är nu i år…

  vi passar verkligen på att njuta nu, jag och Mattias! när bäbin väl börjar förflytta både sig och saker på ett kraftfullare vis kommer livet ta sig helt andra vändningar räknar vi med :)

 3. Jag förstår dig Maali. Blev själv asaarg när det visade sig att vi skulle slå i MÅnsen i et paket och ge till dig. Jag ville ju leka med den! Å det kan jag ju nu, bara att slinka över till Morkullan! Vi kan ju bestämma att vi leker med den tills vi fattar bättre så lovar jag att trycka ner en enkrona i den sen för att påbörja ditt femte sparkapital ;-)

 4. Karla: är lite fundersam till det där med att slinka men jag gissar vi kan skylla det på din ömma mor som tydligen fått i sig en pava vin av stavningen att döma. min morsa dricker inte så mycket vin numera. har ju ingen att dricka det med snyftar hon… :( nåväl. jumpa upp i biet och styr kosan norrut så kan vi tugga månsdjur ihop. dom som rör sig av egen maskin ska vi inte tugga säger mamma. jag är för liten för att säga emot.

 5. t0tta: I know!! här fås och köps ergonomiska tuggleksaker för flera hundra å så duger IKEA plastback (19:-) lika bra?!

 6. Fats "slinka" betyder juolika saker i olika sammanhang! Daaah, som Homer hade sagt. Och som jag säger "ingen att dricka vin med"???? Öh, moi! Har jag nånsin tackat nej…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *