1.7 – om gamla vanliga ryggbesvären och munsår.

Fuck. Nu är jag trött på ledsamheter och dynga. Vill berätta om nåt kul.

Döm om min förvåning när jag efter en dag på jobbet känner mig mycket fräschare i

ryggen än jag gjort en endaste dag under föräldra"ledigheten"?! Antar att det helt enkelt är så att den mår bättre av att kånka på datorer än på Maalisar?
Makens omtänksamt förvånade "har du inte ont i ryggen?" måste dock genast dementeras. Jag har ont. Men inte liiika ont. Vilket i sammanhanget betyder nåt.

Tro’t eller ej men det känns inte som att jag varit borta i åtta månader. Förutom att internminneminimum nu är 2 istället för 1GB och att plasman heter PX är det mesta sig likt. Turligt nog har jag förutom att lusläsa tekniska specar också varit så upptagen av vänliga, halvkorkade* och helkorkade** kunder att jag inte hunnit sakna wallensvansen såå mycket. Att det däremot bara tog enåenhalv dag att bli ovän med en av inköparna var en smula oväntat. Det gick ungefär en dag kvickare än förväntat. Är en smula nyfiken på hur det går för min gamle med-PAS i fikarummet i Borås? Slagsmål? Hot? Eller begravt yxan och skakat vänskapliga nävar? Wuff. Hälsa inte från mig. Helst.

Ovan lilla tjejen jag saknar som en blå på jobbet (särskilt när pappan ringer på lunchen och jag hör hur hon snackar lyckligt i bakgrunden). På bilderna visar hon sig som det modelejon hon är, med modernt hög livhöjd :)


*
vaddå? har ni inga produkter uppackade? då är det ju som att köpa grisen i säcken?!
– Lovar. Vi säljer inga grisar. Varken i säckar eller styckvis.

**
jag ska ha en sån där kabel. vilken sort? det vet väl du? fast ni kanske inte har service/kompetens att hjälpa kunder här?
– Jodå! Säg mig bara vad jag ska hjälpa dig med!?

eller

jag ska ha ett batteri till min mobil. vilken sort? en ericsson å den är inte helt ny
– Hum. Det krävs både kompetens och skicklighet att inte skratta när kunden langar upp en GA 628…

8 svar på “1.7 – om gamla vanliga ryggbesvären och munsår.”

 1. Tänk vad lätt det är för vissa kunder att ifrågasätta ens kunskaper! Jag förstår inte hur de tänker, man vinner ju absolut inget på att vara otrevlig mot personalen. Suck!!

 2. Hmm, har jobbat på kundtjänsten för diverse bolag, däribland Ellos, Josefssons, La redoute!!

  Tålamod är bra att ha!!

 3. Underbara svar till kunderna Ullis! :)

  Jag tror jag vet vilken inköpare du menar, men jag är inte helt säker, ge mig en första bokstav! ;)

  Jag är vän med alla, jag är ju ¨på "andra sidan" nu…

  krams!

 4. Wow! Det var några år sen, man såg en sån lur.. Min exman, hade nåt liknande (inte säker på att siffran var samma) för 10-12 år sen.

 5. Det är väl underbart att låta göbben vara pappaledig. Jag var hemma ett halvår med mina barn. Och det var den bästa tiden någonsin.

 6. Apropå korkade kunder så påminner om när folk frågar mig grejer om postsortering. "Hur ser ni att det är B-post då"?

  Ja, det står ju inte på frimärkena eller så…

 7. Satu: en del glömmer att det är en människa bakom disken/kassan/namnbrickan och tar sig rättigheter och friheter [jag vill tro att] dom aldrig skulle gjort annars?

  Petra: tålamod. förståelse. och humor. klarar man sig rätt bra på!

  Qvissling: man kan inte vara vän med andra, ens på andra sidan! om du inte med det menar att du är dö och gått vidare (vilket väl på ett vis är exakt vad du gjort ;)?

  du vet vem jag menar. finns bara en. iaf med den dialekten.

  t0tta: vad är detta? t0tta varit gift?!

  Kotteby: ska särskilt be honom din kommentar. han vill/måste hellre jobba nämligen. "skyller" på eget företag och ansvar. jag menar: ta chansen. det är din endaste! (men envisas han så… det skulle la va okej att gå hemma med det underbaraste man gjort, på halvtid ett halvår till!)

  Caroline: va lustigt att du tog upp det. jag tänkte nämligen fråga hur ni vet om ni ska skicka brev till t ex USA med flyg eller med båt?

  Hanna: njä. det kan jag ju inte göra. det är ingen livsmedelsbutik jag jobbar i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *