12.7 – om omedvetna fördomar?

Trots att jag slutat ta illa upp när kunder häver sig runt mig i informationsdisken för att få hjälp av Johan, Martin, Andreas, Anthony, Magnus eller Ola bakom mig blir jag ibland förundrad över folks omedvetna beteende. För inte vill jag tro att farbrorn som lutar sig fram över disken, spänner ögonen i mig och undrar

inte har du nån duktig kille som kan hjälpa mig här inte?

på fullaste allvar tror att jag går där på mitt arbete och kostar pengar utan att kunna nåt?! Hur som haver backar karln synligt inför mitt coolugna

absolut har jag det!

Tala-först-tänka-sen-mannens hustru ligger dubbelvikt intill honom. Hon ser nämligen det han har missat; att han är på väg i fängelse utan att passera gå. När jag härmande hänger mig på armbågarna över disken skrattar frugan vänligt, men rått och högt. Själv ler jag stort och pillemariskt,

om inte jag duger?

[mannen är död. av artighet. jag kan nu förmodligen sälja på honom ungefär vad som helst]

15 kommentarer Lägg till din
 1. Det där låter precis som på mitt jobb, men tvärtom då eftersom jag har en penis. Och det vet väl alla att folk med penis automatiskt kan allt och folk utan penis automatiskt inte kan någonting. That's a FACT! Jösses säger jag bara. När en kund säger så till min arbetskamrat bredvid och hon lämnar över till mig brukar jag, oavsett hur lätt eller svår frågan än är, säga "Öh, du, det där kan jag inte så bra… vänta så ska jag höra med kollegan, hon är bättre på det här än mig"

  Kunden vet inte vad han ska ta sig till och vi kanske förlorar 22kr på en plugg, men det är det värt.

  Förresten, iom att jag var tvungen att googla "dewalt" säger det en del om vi har eller inte har märket :)

 2. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, han lär ju inte göra om det misstaget fler ggr.

  Svar: Kollade faktiskt ordentligt på paddan nu när vi var iväg.. Där på sidorna, ÄR den faktiskt vit.. Även om den inte räknas som två-färgad ändå =)

 3. Haha, underbart Ullisar:)Jag älskar den frågan… Jag hade en kund häromdan som jag lite vänligt undrade om jag kunde hjälpa, hans svar var, nej tack jag väntar på killen där(Anjo) angående en datafråga… Jaha, tänkte jag och tyckte lite synd om han när han stått där och väntat i 20 minuter och sen äntligen får ställa sin svåra datafråga: Var ligger den här någonstans? Jag trodde inte det var sant, tror han verkligen att bara för att jag är tjej så är jag helt inkompitent….?

 4. Stalkern: den är gammal :)

  anledningen till att den kom upp nu är att jag precis innan stängning idag hade en GeKås-tröjbeklädd kund som med en suck berättade att han under den kvart han varit i butiken hela sex gånger fått frågan "jobbar du här?". vi gick tillsammans genom shopen för att leta efter bilhögtalare han ville ha hjälp att hitta och då var det en tjej som på vägen dit stoppar oss, tittar på honom och ber om hjälp… okej. han var ruskigt söt lille grabben, men jag tror faktiskt inte det var därför hon vände sig till GeKås-killen.

  Otto: särskilt festligt är det eftersom jag är delansvarig för dataavdelningen hos oss och därför (i vanliga fall) har rätt bra koll på den biten. det är därför med stor glädje jag tar kunder som vill ha hjälp med t ex nätverk och internminnen men får stora darren när nån frågar mig om kaffekokare och hårblåsar :)

  ps. haha! du bor i lägenhet va ;)

  t0tta: iaf inte tills minnet sakta bleknat…!

  Jullan: uNdeRbAr!! den har du inte berättat!!

  [har förresten inte hört nåt från jowi? ses imorn girlie! sov nu!!]

 5. julia: måste bara.. läste ditt skriv högt för mattias som sitter bredvid mig i soffan och spelar CoD och han skrattade mer åt "svåra datafråga" än hade förståelse för vår svåra situation som inkompitenta kvinnor på fel plats :)

  puss!

 6. Det är helt fantastiskt, kan ha viss förståelse. men bara viss för gubbar i 60års ålder och uppåt, men unga killar som fortfarande lever i en värld där tjejer kan smink och killar teknik.

 7. Hehe, folk upphör aldrig att förvåna en!

  Som svensk i Norge har man alltid vart uppskattad arbetskraft. Förutom den där enda gången då det kommer en till synes väldigt söt gammal tant i 70-åren och vill beställa kaffe. Hon konstaterar att jag är svensk, vilket jag inte kan förneka. Sen fortsätter hon (här trodde jag att jag hörde i syne) med att säga att det är ju FÖRJÄVLIGT att det bara är svenskar och finskar och rumäner som jobbar överallt. Vafan kan vi inte jobba i vårat eget land för.

  Tänk så tråkigt livet är när man inte har ett jobb att gå till.

 8. va skönt att slippa behöva göra sitt jobb bara för att män är lite korkare än andra kön.

 9. Läste just på aftonbladet att kvinnor och ämn är olika i huvudet.

  OH Yes!

  Gör något olagligt med den där göran. (sopm jag vet bara är ett påhittat namn)

 10. Det absolut roligaste med jobb bakom disk är faktiskt diskutionerna med andra slavar om "värstaste och konstigaste kunden idag". Vilka underbart hjärnlösa,elaka,sura,snorkiga och faktiskt ibland helt underbara och glada människor det finns. Säger bara ,DET ÄR TUR ATT INTE ALLA ÄR LIKASAMMA

 11. Petra: tack!

  maddah: det värsta är ju att det är tanter och tjejer som är såna här också… är la nåt omedvetet. därav min ovanligt "snälla" rubrik…

  Agge: underbart. å ljög gjorde hon också. jag vet åtminstone en norrman som jobbar. i Norge alltså. [blitt mamma nu kanske? :D]

  Hamburgskan: jo. brukar försöka se det så.

  Rebecka: gör inte olagliga saker. men annars så…

  j&m-mamman: det finns inget ont som inte har nåt gott med sig, som dom säger!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *