Dagsens tips: köp nytt – också ;)

Alltså. För att inte framstå som värstaste gnidna och jag-vill-minsann-ha-allt-gratis typen så motpolar jag här med en glad uppmaning!

Sätt sprätt på slantarna!
(y la samhälle sueco mår bra!)
:)

För hur skulle det se ut om ingen köpte nya prylar?

Nänä! Återanvändning i all ära! Det jag menade med mitt förraste tips var inte att alla ska starta bytes-cirklar och/eller tigga till sig allt i sitt hem [åsikter i skrift blir alltför lätt övertolkade]… Även om jag gärna lånar och köper begagnat – Jag vill gärna ha liite nya pryttlar också! Men. Varför vara antingen eller? Gråzoonen är underskattad! Så, varför inte använda vårt unikt svenska uttryck,

Lagom ist das bästaste!

7 kommentarer Lägg till din
 1. Jag håller med dig i dina inlägg om att köpa nytt och begangnat. Nu förtiden är de ju så att man köper bara föratt de "kan vara bra att ha" men egentligen är helt onödigt. Det är ju faktiskt ingenting fel i att ärva eller köpa begannat. för tänk så mycket kul man kan göra ist för dom pengarna som står och skräpar i ett hörn :) Hoppas duförstog nu va jag skrev :D kan vara lite otydligt;) Kramkram tack för en supertrevlig dag !

 2. Hehe, kan bara hålla med… Maskinen jag säljer, finns inte att köpa begagnad (jag kollade på Blocket igår) så om ingen köper nytt, så förlorar jag jobbet S

  Svar: Tackar.. Fast idag är fingret lite bättre… Men blir det sämre igen, så lovar jag att skicka numret =)

 3. Visst är det kalas att kunna köpa begagnat. Och att kunna sälja saker som man inte behöver eller vill ha. Blocket är suveränt.

  Mjölk, bröd och pålägg handlar vi alltid nytt.

 4. Hanna: plötsligt går det inflation i kommentarer. först syntes inga alls å sen alla på en gång i ett stim? hmm. spooky fish!

  S&C: precis så tänker jag :)

  tack själv såklart! å, krya på din sjukdom girlie, vara sjuk är tristaste nosarna!!

  t0tta: åh nej, jag minns t0tta utan jobb, det var ingen rolig t0tta. t0tta med jobb är mycket bättre!! köp dammsugare alla skåningar! [sorry, kunde inte låta bli att mobba din megamaskin lite]

  Totte: vid såna här tillfällen – när jag skrattar högt så bäbi EmmaLi blir lite osäker – minns jag varför jag läser din blogg! tack för att du förgyller min!

 5. Din blogg var väldigt intressant och rolig att läsa, värd att besökas igen ! Svaret på det du frågade finns i min blogg. Ha en bra dag :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *