6.6 – om gårdagen i Kålltorp.

Trots stressig inledning [hade känts underligt på annat vis!] promenerade vi i lagom god tid mot stationen för att hämta ut förbeställda biljetterna. Att det är dyrt att åka tåg stämmer inte det minsta. Fram och tillbaka för hundrafemtiospänn! Och då hade jag ändå lyxat med "avbeställningsskydd"!

Nå. Tågresan norrut inleddes, genomfördes och avslutades i stor stil med glatt och nöjt barn! Den ömma modern rördes av den väluppfostrade sida bäbin visade upp – men anade inombords att toppen var nådd. Och jodå. Efter snark tills avstigning i Kålltorp (sov sig alltså tyvärr igenom den allra första spårvagnsturen) inleddes så dagsens sejour i gnällning. Eftersom jag är "van" kändes det mest trist att hela tiden störa grannarna. Men. Efter lessenhet, lekning, mumsning och mer lessenhet somnade hon och jag kunde njuta Petras gôrmumsiga paj i lugn och ro. Till min förtjusning sovdes det i två timmar. Mjau! Under tiden badade de andra (glada) barnen babypool och det såg så roligt ut att Maali också "ville" plaska när hon vaknade. Så då gjorde hon det. Plaskade alltså. Sen var hon lite mer lessen och sen åkte vi hem. Låter det tråkigt? Nä! Det var en bamsebra dag!

För förutom att det som alltid var kul att hälsa på Petra & Pontus (och åka tåg med Susanne & Ted) kan dagen enkelt sammanfattas: succé! Detta bland annat för att nästan-av-en-slump/händer-aldrig-mig glada fyndet* från Houdini fick följa med oss hem till Varberg. Tjohoo! Här ska badas och solskyddas! Fina är dom också!

Nu ska vi åka segelbåt! Lite läskigt. Säkert inga problem för Mattias och EmmaLi; det är min egen sjösjuka som skrämmer…

Simma lugnt go’vänner!

* halva priset på sista-kvar-i-butiken (och i perfektaste storlek!!) funktionsplagg

2 svar på “6.6 – om gårdagen i Kålltorp.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *