29.6 – om olika ledsamma nosar.

Varför är det ofta så jämrans svårt att tajma bra och dåliga saker? Varför kantas nästan alltid lycka av bakslag? Varför innehåller livet nästan jämt nån slags oro eller sorg?

Vi försöker fortsätta som vanligt. Men det går inte. Att bilen äntligen blivit frisk [det tog ju bara ett år] mörkas nästan totalt av Whiskiens bortspringning. Sen är det lite andra småsaker med huset som tristar vår tillvaro; t ex att trädgården ser ut som hos familjen Bohem [å då menar jag inte Puccini]. Och att tegelfasaden börjat spricka. Och att radonvärdet är för högt, i kombination med lite för kass ventilation. Och att taket skulle behöva en omläggning. Och att balkongen håller på att trilla ner(?). Och att badrummet inte håller måttet i så många år till. Och att vi inte klarar oss utan omdränering hur länge som helst. Till på köpet har köksfläkten gått sönder.

Fast det finns några glädjeämnen också. Gospälsen Schweppes är ett av dom. Maali ett annat.

Å i ärlighetens namn, det är verkligen inga dåliga lyckomaterial!

Jag vill inte vara gnällig [hatar gnäll], men det känns så jävla tungt just nu. Även om min ”misär” är brutalt lindrig jämfört med vad många människor i världen genomlever varje dag så orkar jag ändå inte hålla garden uppe. Inte så högt som jag skulle vilja iallafall.

Är rädd för att trilla ner i djupa deppgropen. Likgiltighetshålet är visserligen värre, men jag ska försöka undvika alla typer av hål. Underbaraste Mattias, Maali och Schweppes hjälper mig stanna ovanför ytan. Och min älskade lilla mamma. Och alla vänliga som visar omtanke både i verkligheten och här i mina nosar! Tack till er alla!

20 svar på “29.6 – om olika ledsamma nosar.”

 1. Sälj huset och fly från orten innan balkongen rasar;-)

  Och den där lilla sötnosen är verkligen inget att vara missnöjd över, hon är hur söt som helst!

 2. Caroline: [förstår din smajli, men] kommer aldrig lämna huset annat än under tvång. sötnosbäbin är ju en av sakerna jag inte är missnöjd med..

 3. Klart man ska gnälla ibland… Vad är det ANNARS för vits med att inte ha det så bra i allt? Nåt ska man ju få ut av det också, eller hur =)

  Jag tror förresten det var precis det Caroline menade.. Att du INTE missnöjd med Maali och att det är med all rätta =)

  Mjä, kanske inte mer intressant, men jag råkade vara EXAKT det journalisten sökte.. De andra var bara delvis det.

  Har ingen aning om vad som har hänt med mitt finger faktiskt.. Skräp.

 4. Halloj!!

  Förstår PRECIS vad du menar!!!!! Så känner jag just nu, deppig och gravid som man är..

  Borde egentligen vara glad över familjen, FLICKAN i magen, vår bil men då är det 1000 andra saker som hänger över en :-( Usch, ibland vill man bara inte!!

 5. det är jobbigt när allt händer samtidigt!! :( Men visst är det lite skönt att få klaga ibland!? Hoppas det ordnar sig för dig!!

 6. Gnäll så mycket du vill – det är ju jobbiga saker. Om man inte skulle få tycka synd om sig själv för att andra har det värre så skulle man bli tokig. Och nosa mycket på Maali, småbarnsdoft och småbarnsknubbiga armar om halsen är det bästa mot all nedstämdhet – det är min fasta övertygelse.

 7. Hejs! Klart du får gnälla lite. Berättade för sambon om W och han tänker på er. Vi håller våra tummar. Jag vet att det kan va svårt men ni vet att ni alltid kan fråga oss om hjälp. Säg bara till vad vi skall göra.Vi kan inte laga tegelfasad eller lägga tak (kan ju försöka om ni vill ;) )men gräva kan vi och klippa gräsmattor går oxå bra. Vi vet att om vi skulle behöva det så hjälps ni till. Och ni har gjort så mycket för mig innan :)

  Tänker på er och väntar mig att ni hör av er snart!

  Massa krams från mig och sambon (även om han inte är hemma just nu)

 8. Om du vill prata så är de bara att ringa, är så himlans otur att allting kommer samtidig! Håller alla våra tummar för att W kommer hem och att de ska ordna sig för er. Är tyvärr inte till så mycket hjälp men Lyssna de kan jag ! Hoppas du hade en bra första dag på jobbeT !! Massa kramar från oss

 9. Man får gnälla. Efter att man gnällt av sig lite så brukar det kännas så mycket bättre. Och är det inte tde bloggar går ut på egentligen? Göra sig av med lite ilska och frustration, så man slipper betala en dyr terapeut?

  Du är i alla fall en av de kloka, som har förstånd att inte bara se det dåliga, utan även de BRA sakerna!

 10. Fan, släpp präktighetsstämpeln nu.. Alla har rätt att gnälla då och då..

  Ta en kväll, hata livet. Svulla i godis, glass, chips, porr, nätpoker, spel..

  Kasta ägg på tidningsbudet på morgonen.. Gör något jävligt. Få ut det ur systemet..

  ALLA blir bittra, ledsna, ångestfyllda ibland. Man kan inte leva utan att hata då och då.

 11. Var snäll mot dig själv. Unna dig att vara deppig och ät en halv halvliter glass framför TVn. Det läker många sår (tillfälligt i allafall…men bara det kan göra en lite bättre till mods). Kram

 12. oj! så många.. å va snälla ni är!

  hoppas/räknar med att ni inte tycker jag är hemsk om/när jag inte svarar alla här… finns ju liksom inget jag kan skriva som inte blir patetiskt, sentimentalt eller redan sagt.

  -<nosar till er allesammans>-

 13. Nämen du…. inte vara ledsen :-( Jag skickar en kram och hoppas att det blir lite bättre :-) Man kan inte alltid vara glad och positiv, men du brukar väl se det mesta från den ljusa sidan (det är iallafall den uppfattningen jag har fått :-)

  Det ordnar sig ska du se!

  Kramelikram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *