8.5 – Om hur EmmaLi

fick ett alldeles eget telefonnummer:

Min gamle trotjänare w810 har under lång tid uppvisat tendenser till samarbetssvårigheter. Det har varit t ex att trolla bort fotografier och att inte tillåta mig svara när det ringer. Så sent som under dagsens förmiddag uppstod irritation då två av tre påringningar avvisades. Annonsen i VP dök upp som en kombination av J. D. Salingers Räddare i nöd och Martin Ljungs Gube i lådda. Jo minsann. Ödet var på min sida. Alla tecken pekade åt samma håll. Jag förstod att tiden var kommen för lille Svartnos att gå i pension. Och efterträdaren fanns där mitt framför mig. I helsidesannonsen från Davids Radio & TV.

Märkligt nog var den billigare att köpa med abonnemang än utan. Ett erbjudande för bra att stå emot; 99:-/månad i ett år, ring för hela rasket. Och obunden telefon! Jag fattar ingenting!?

I ett infall av skojfriskhet skickades "EmmaLi önskade sig, och fick, egen mobil i halvåringspresent!" – istället för tråkvanliga "aj hävv njou namber!" till typ hela adressboken. Detta för att förtydliga att gamla numret kommer existera parallellt med detta nya.

Säljaren hade svårt att förstå varför jag inte ville flytta med mitt gamla nummer. Han knattrade envist på sin miniräknare för att visa hur korkad jag var, medan jag lugnt försökte få honom att förstå att två tjugor i månaden inte är nån förmögenhet att bråka om. Och när han fick sålt en försäkring slutade han tjata.

Hur som haver vill jag inte släppa gamla Telia som med sina trettio fria minuter per månad för löjliga 29:- är oslagbart för mig som ringer ungefär en kvart i månaden. Således blir det två simkort, två nummer och under en övergångsperiod kanske lite struligt för mina vänner. Har inte själv riktigt finurligat ut hur jag ska göra. Men problemet är nog inte större än att jag kan nå ut, tillika bli nådd, in case of verkligt viktiga ärenden :)

7 svar på “8.5 – Om hur EmmaLi”

 1. Klart tjejen ska ha en mobil!

  Kul att veta att det inte är något fel med det där erbjudandet. Jag har också kollat in just den telefonen och förstår inte varför den är billigare än andra. Pojken vill byta leverantör men jag kan inte finna något som är billigare än det där när man behöver en ny telefon.

 2. aha, nu förstår jag…? varför inte säga upp telia? du betalar ju ändå 99:- i månaden, och det får du ringa för? så även om du du "bara ringer för 29:-" så tjänar du ju inte på att ha kvar telia abb,eller? ;)

  (BTW, är üllisar medveten om att hon köpte telefonen med HÖGST SAR-värde? ;))

  men i vilket fall som helst, ni gjorde ju en grym deal!

  krams!

 3. EmmaLi är ett riktigt coolt namn.

  Även om just "coolt" är ett förbannat ocoolt ord. Jag kommer inte bara på något bättre just nu. Alla jävla värktabletter blockerar uppkopplingen mot ordförrådet just nu.

  Li stod faktiskt överst på min önskelista över namn till min egen dotter. Jag fick ge mig till slut.

  Li hade passat otroligt bra märker jag nu åtta år senare.

 4. Annaa M: gissar det beror på att den är utgående! plus att den som wallensvansen skriver inte är den "säkraste" på marknaden. men bland dom sniggaste är den iaf?

  wallensvans: trodde faktiskt den där gamla tunnis walkman-modellen var värre, men jag tror dig gifvetvis :( försöker trösta mig med att jag ju som sagt ringer löjligt lite. och redan använder handsfreen flitigt. får bli ännu flitigare med den! nå. jo. jag personligen kanske inte tjänar på att vara Telia trogen, men gemensamma hushållskassan gör det eftersom tis ringer med deras "till vänner". det borde du veta.. det var ju du som skrev under afvtalet!

  rosenblom: det tråkiga med att vara före sin tid är att när resten av världen kommer ikapp är man lika "vanlig" som alla andra. fråga mig som har orange SMEG-kyl… men tack! tycker själva namnet är finaste! (såklart ;)

 5. okejrå! jamen å, fasiken… hur ska jag kontra på den?

  ps, egentligen handlar det bara om att det är smidigare att kontakta ullisar på 1 (ETT) nummer.. ;)

 6. haha lurigt det där med mobiler. Måste erkänna att jag fortfarande hade lite svårt att se logiken i dit beslut :P

  Jag insåg just att jag kommer vara utan mobil när jag åker från australien. Inget aus nummer, och inget svenskt nummer heller. HUGA! :S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *