Visst nappar det

är inte bara ett i mina ögon metsegt och ointressant tv-program med bland andra Bengt Öste i ekan; det är också nåt man i högsta grad kan säga om min dotter… Av dygnets ungefär nio vakna timmar spenderas från och till sisådär två tredjedelar med nappad trut. Kan det verkligen vara riktigt bra? Har gifvetvis försökt hålla henne napplös med enda resultaten 1) missnöje 2) finger/fingrar/näve istället. Försökt med snuttefilt också får för mig att det är gulligare! men det funkar inte heller så nu har jag/vi bestämt att gilla läget. Allt för att om möjligt behålla glada bäbin nöjd :)

Ett målande exempel på graden av nappning är att hon ibland som många andra i hennes storlek? får plötsliga och oförklarliga gråtattacker mitt i sin pjår*ätning och det enda som hjälper då är… ja… gissa? Juppjupp! El nappo! Har numera t o m alltid ett för ändamålet lämpligt exemplar** nära till hands under mumsning. Som sagt, allt för att behålla nöjd/undvika missnöjd bäbi!

* pjår -> pure -> puré
** lämplig har i det här sammanhanget få och små hål i skölden, allt för att förhindra mängden utspritsning…

12 kommentarer Lägg till din
 1. ?El nappo? Var är de 3 asteriskerna… ? ;-D
  Snygg räddning det där med ”många andra i hennes ålder”, tycker mest att det är hon och K… Du och jag, Alfred!

 2. Hahaha! Nej, det vet du att han inte gör. och om han mot all förmodan skulle göra det ändå (ja, ack, vi vet båda hur oemotståndlig jag är) så drar jag honom i örat och ryter ”NEJRU, HEM TILL ULLIS MED DIG. SCHAS!”
  ;D

  Hahah! Nu tänker jag förbanna dina moderliga instinkter här. Klart sådant måste förevigas på bild! Hennes första vuxenbajs kommer inte att bajsas två gånger!

 3. *jättefniss* ”Spritseffekt”

  Mina har vägrat napp, vilket inneburit att ens fingrar suttit fast i deras mun en stor del av tiden. Som tur är ger sig den där instinktiva sugreflexen någon gång efter fyra månader och då kan man försöka lirka ut sitt finger.

 4. Äsch jag vet inte, mina flickor var hopplösa nappsugare båda två, men det var väl något de behövde. Pojken var helt annorlunda, han var bara intresserad av att äta och blev fullständigt ursinnig om man försökte sätta en napp i munnen på honom. Jag är lite petig med det där vad man stoppar i munnen på barn så jag kom aldrig på tanken att stoppa in mina fingrar i munnen på dem! Gjorde å andra sidan aldrig rent nappar genom att suga på dem själv heller. Hi hi, jag som uppfattas som så slarvig!

  Mina flickor höll på för länge med nappar. Särskilt den yngre. Jag vet. Men det känns preskriberat. Och hennes tandläkare ansåg i alla fall inte att bettet påverkats.

 5. Evis: fyra månader är ändå rätt lång tid att vara uppbunden! enkla saker som tandborstning och duschning måste blivit till riktiga äventyr i ditt fall?

  Annaa M: det är numera påkommet som bra att inte dela med sig av sina kariesbakterier till sina barn. t ex genom att suga på deras napp eller slicka av deras sked. så du var före din tid kan man säga… ;)

  Kan tillägga att hon snuttar för fullt även utan napp. Exempelvis, när hon sover brukar vi försöka plocka ut nappjäkeln (det funkar inte var tredje gång) och då kan man se hur den lilla munnen fortsätter snutta, på en osynlig napp. Helt vansinnigt gulligt såklart!

 6. Nova har också napp i tid och otid. =) Två av fyra här, har varit ”napp-barn”. När det väl varit dags att sluta har de fått handla i leksaksaffären för sina nappar… ;-) Om nappen efterfrågades på kvällen kunde man säga ”Men du köpte ju den här fina nallen för dina nappar”.. tex

 7. t0tta tipsar *S* (Ny spalt?)
  Låt lillan ha nappen.. Den dagen hon inte behöver den längre, så släpper hon den.. Alternativt att man övertalar henne att ge något till tomten som tack för alla paket = nappen, om hon blir för gammal… Förslaget ovan med leksaksaffären, gillas också skarpt.

  Min son, slutade själv när han var 4 år och min dotter har aldrig haft varken napp eller tumme.

  Jag själv, hade däremot tumme och den är ju rätt svår att ge bort.. Så det slutade med en tandställning som skar sönder min tumme när jag sög.. Då var jag 8 år.. Hade MYCKET hellre haft en napp jag hade kunnat ge bort.

 8. Oops.. Glömde svara *S*

  Jag har ingen aning om varför den tog fyr… Men det måste ju ha legat och pyrt, eftersom sladden inte var i.

  Och japp.. Barnarbete is da shit.. Tveklöst *S*

 9. Svar: Haha, tyvärr måste jag meddela att programmet var bra helt igenom. Skrattattacker till tusen. Du får kika in på youtube och se om du hittar det och kolla lite i efterhand :)

 10. Petra: vilken bra idé att handla för nappen! den har jag faktiskt aldrig hört förr!

  t0tta: jo. hellre nappad trut än söndertuggad tumme skulle jag gissa…

  tackar ödmjukt för peppning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *