Sista ordinarie babyankstillfället

Mx2 på babysim 2 20 aprilför den här terminen var imorse. Jag stannade kvar på land medan Maali å Mallís simmade alldeles utmärktast själva!

Lektionen inleddes med praktisk genomgång av hur flytväst används på skruttliten bäbi. Därefter nyttig sammanfattning av olika sätt att hantera densamma i vattnet (lodgrepp och karuselldito är de enda jag minns namnen på). Avslutnisvis var det övning på dyk från kanten vilket var totalt hopplöst uppdrag i hedberts fall eftersom eLi minuten innan fått nävarna på en plastanka och sen vägrade släppa taget om den. Härligt att se en glad unge i poolen iaf!

Mx2 på babysim 1 20 aprilHär till vänster ett bevis på att min lilla älsklingsunge äntligen börjar utnyttja sin starka vilja till nåt annat än bara gnälligt, argt och förvirrat missnöje. Man kan ju tydligt se vad hon vill – ha ankan! – och istället för att enbart vråla ut sin vilja – GE MIG ANKAN!! – så kämpar hon själv för att nå dit hon vill. Det handlar såklart inte om några direkta simtag, men armarna sträcks framåt så långt det går och blicken är brutally fokuserad på sitt mål. Hon utvecklas den lilla, och det är en fröjd att se på!

Nu återstår bara nästa veckas återsim för oss som missat minst en gång (vi valde ju att stanna kvar i sängen morronen efter bröllopet vi var på i mitten av mars…) samt ytterligare en extragång veckan därefter – en generös kompensation för sjukdomsorsakat babysiminstruktörsbortfall för två veckor sen – och sen är EmmaLi diplomerad Babyanka!

PS. Eftersom vi nu lyckats få henne förstå att vatten är ofarligt att vistas i är nästa steg nu att få henne förstå att det också är nåt som går att dricka. Hur man gör det? Ingen aning?! Nån som har några tips?

4 svar på “Sista ordinarie babyankstillfället”

 1. Haha! Du får akta dig. Det är så moderiktigt att rätt vad det är så vill han att du skall gå klädd likadant! Det är svårt att höja sig enda upp till min ribba dock ;D I brist på dator så kan jag tyvärr inte lägga in någon ny outfit-bild ännu, så det får bli den gamla helt enkelt. Här haru! http://screamandshout.blogg.se/1204473583_frrfrrgrs_outfit.html
  ;D

  HAHAHA! Jag vill också vara diplomerad babyanka! finns det någon möjlighet till att man kan bli det vid snart 19års ålder?! ;D

 2. Tänk om man alltid kunde få ätbara diplom! Eller fast det kanske är tur att de flesta håller sig till papper? Hur tjocka skulle världens bästa mammor bli annars :-D Long live!!!
  PS Ingen pepp, bara glädje över liv, kärlek, sol och WIC-seger (PS Spanade in er frånvaro på torget???)

 3. scream and shout: kära vän, såklart det går! det är aldrig för sent att babyanka sig! om du kan lova att du kan blunda och hålla andan på kommando när du får vatten på dig så kan jag diplomera dig här på studs :)

  Babyankan 2: hihi, tanken är god! du måste förresten kolla de här duschradiosarna http://www.netonnet.se/Images_Site/item_img/se/large/l093549f.jpg. har länge tänkt köpa! (nix. blev inget torg tyvärr.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *