Ros och ris

fixade Tias (och Maali) idag när lediga eftermiddagen spenderades med beskärning av rosor och körning av ris till dump. Vågade inte köra grannens obesiktade släp utan lånade från annat håll istället. Med den hedbertska oturen hade det gifvetvis stått en konstapel längs vägen och vinkat med stora bötesblocket!

Fick igår veta att vi i flera år olovligen levererat ris och gamla julgranar till påsk- och valborgsbrasan vid Rantzau! Öh? Det är tydligen bara kommunen som får slänga där? Här har vi i godan tro lumpat fruktträdsrester, buskrens och annat trädgårdsmums för att sen med stolta miner åskåda brasan brinna… va pinsamt om vi blivit påkomna?! Men. Okunskap och gott uppsåt är kanske ursäkt nog? Och, vi har ju faktiskt inte slängt nåt olämpligt :) Tusan också bara att gamla traditionen att se julgranen gå upp i rök numera går om intet. Undrar vad kommunen säger om vi eldar brasa på egen mark?

Det känns som jag är nere för räkning. Jag har varken inspiration eller glädje för nåt… ont i magen och skallebank som förr i tiden. Knappt ens att ett Maali-leende kan muntra upp. Hmm. Notera att jag skrev "knappt ens". Jag kan inte motstå den ungen när hon ler!! Det är fysiskt omöjligt!

image485
Maali mumsar mamman!

Snart är det dags för födelsedag igen. Min alltså. Under det senaste dryga året har jag gått från totalt åldersofixerad till brutally medveten om densamma. Att vara 31 och barnlös var nada shit mot 32 och mamma. Allting får en ny innebörd. Viktigt blir oviktigt. Och tvärtom. Fan. Jag är ”gammal”!! ja, jag vet. påminn mig helst inte om tio år En bekant uttryckte det fint. Han sa: Att få barn när man är runt trettio är jobbigt. Man har haft det bra i många år. Levt ett rätt gott [bekymmerlöst] liv i kanske tio år. Å så kommer det här…!? – och tittar med förtvivlad kärlek ner mot sin ettåring på golvet. Det var klokt och ärligt. Och jag förstår vad han menar. Jag förstår smärtsamt precis vad han menar.

PS. Jämrans Malmö FF!! Finska spelare borde tvingas stanna i Finland. Särskilt om dom är duktiga. Och spelar för andra lag än mitt…

6 svar på “Ros och ris”

 1. Det kunde varit värre.. Du kunde varit 42 och nybliven mamma =)

  AARRGGHHHH *vrider mig i svåra plågor* Dammsugare???

  Man kan:
  Tvätta fönster
  Avfrosta frysen
  Rena 2,7 kubik inomhusluft per minut
  Köra aromaterapi
  Tvätta mattor
  Piska mattor
  Tvätta golv
  Rekonditionera bilen invändigt
  Rengöra säng och bäddmadrass
  Lufta och rengöra kuddar
  Rykta hästar
  Rolla kläder
  Rensa avlopp
  Blåsa upp luftmadrasser och ballonger
  Rengöra BAKOM element
  Massera ryggen (jo, det är sant, den är skitskön)
  Oh så har jag säkert glömt en del funktioner
  OCH dammsuga

  Dessutom renar den luften till 99,996% och släpper inte ut allt fint damm igen, som de vanliga dammspridarna gör.

  Att kalla denna för dammsugare, är som att kalla ett slott för hundkoja.

 2. Oj! Hihi! Selåt…

  Men du, du behöver ingen handledning vettu! Du är grym säljare :)

  go’natt!

  PS. Bra att den faktiskt KAN dammsuga också!

 3. Man kan faktiskt inte skriva att man snart fyller år utan att meddela berörda intresserade om EXAKT när (nöjer mig med datum, klockslag ej nödvändigt…) Gr bra att maila om man vill vara liiite anonym. Ses snart på gympan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *