Funderar på om

vår BVC-sköterska av misstag gett oss fel; istället för AD-vitamin har vi fått ADhd-droppar?! Vår lilla speedy stork delievery service är snarare en speedad stork delievered

Skämt åsido. Det är en makalöst aktiv bäbi vi fått i vårt hus. Och jag har till min sorg ofta svårt att tillfredställa hennes behov. Jag försöker med allt jag kan hitta på när hon är missnöjd (vilket är var tionde vaken minut ungefär): Hon får mat/hon får inte mat. Jag leker med henne/jag låter bli att leka med henne. Hon får ligga själv/hon blir buren. Byter blöja. Lyssnar på radio/musik/rytmiksånger. Stänger av radion/iPoden/skivan. Försöker vagga till sömns/försöker hålla vaken. Mer mat. Ny blöja. Låter vara ifred. Leker med. Och så alltsammans om igen. Undviker att fundera och oroa mig när jag är i närheten av missnöjd bäbi (allt för att undvika onödig känsloöverföring). Men. Vad gör vi för fel? Varför är hon en sån liten kverulant-nos?

Eller är detta "normalt" nästan femmånading-beteende?

9 svar på “Funderar på om”

 1. Mja.. Låter som lilla flickan är inne i en ålder då hon kollar hur mycket hon kan köra med sin mamma… Jo, det är lite tidigt, men se det som att du har fått en jäkligt smart liten bebis, som redan är väldigt väl medveten om omvärlden =) Och självklart blir det värre.. I perioder.. Men det kommer också bättre/lättare perioder =)

  Jag tror att en viktig sak, är att man aldrig får glömma sig själv.. Känner man att det blir för mycket… Inget krångel.. Lämna bort flickan en timme eller två.. Ta dig ett bad, sov, gå en ensam promenad (att gå ut med bebisen, brukar också vara super), baka, brodera, eller sitt bara 2 timmar och stirra rakt in i väggen.. Gör något som DU kan samla kraft av.. Man MÅSTE inte vara duktig och orka 24 timmar om dygnet.. Många glömmer tyvärr bort att de är människor och inte BARA mammor.

  Vill du koppla av, kan jag rekomendera meditation med Kelly Howell… Musik, vibrationer och avslappnande tal.. zzzzuuuummmmm…

  Svar: Jopp, jag är skånska.. Fast jag ändrade faktiskt originalet till ”rökte”.. Så alla är nöjda och glada *S*

  B påpekade att det står ”rökade” på ett annat ställe i bloggen med, men det får stå kvar.. LITE måste man ju demonstrera att jag faktiskt pratar skånska *S*

  Ett litet ps… När jag väntade min dotter, var det någon som talade om för mig att man ska röra sig bebis så mycket som möjligt.. Klappa henne, helt enkelt *S* Och jag måste säga att nu när min dotter är snart 9 år, kan jag bara konstatera 1. Hon är kusligt smart. 2. Hon är lugn som en filbunke och har ruggigt bra självförtroende, utan att vara kaxig.. Och jag kan inte låta bli att tänka att det faktiskt har med ”klappandet” att göra..

  Jösses vad jag babblar idag *skratt*

 2. OJOJOJ!
  Skräm mig inte. Nu kanske jag aldrig får några barn! HAHA

  Men ja, Paul Potts var skitbra.
  Hmm.. Tant är og ingen ålder.
  Tant är en livsstil tror jag.

 3. t0tta: men oj. tror du hon är i testa gräns-åldern redan?! shitpomfrit. men, jo, hellre det än nåt som är ”fel”. smart är hon säkert, har hon efter mamman isf. iNte! det var jättejättebra tips från dig. ska ta dom till mig verkligen. TACK snälla du! särskilt ska jag tänka på att skylla på dig när jag klappar o gosar på mitt barn hela tiden :) – fortsätt babbla, I like it!

  Rebecca: not to worry. det är värt ALLT grymt och morr och gråt :)

  Karlamamman: joo… vi vet. å Maalimamman och -pappan älskas eLi mer! men… mjau… snuttedu!!

 4. Men visst var det i den åldern det började bli besvärligt, när de på allvar passerat spädbarnsstadiet och började vara vakna väldigt länge i taget utan att kunna sysselsätta sig själva alls. Ingen alls slump att jag med den första var ute på många långa promenader för att vi inte skulle bli alldeles hopplöst uttråkade båda två av att inte riktigt veta vad vi skulle göra! Mycket enklare med de andra två, för då fanns det ju större barn som höll aktiviteten uppe hela tiden.

  Barn testar inte gränser, dom prövar möjligheter!

 5. Annaa M: dubbel-oj. trodde det var aaalldeles för tidigt? hade räknat med att ha en spädis i några månader till…? men. promenader är görbra. och HAR varit görbra för kolikbäbin och bäbins mamma (har faktiskt utnyttjat andra promenerare också, ex mammakompis plus bäbins mormor och farmor). och, du är en mycket pedagogisk kvinna min vän. jag skulle nog uttrycka mig lite annorlunda,; som att mitt barn ”testar möjligheterna”! men det är kanske samma sak? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *