smakportioner heter det

väl för att meningen är att man ska smaka gissar jag friskt. det gör inte maali. hon fräser och spottar ut. fast sen kom vi på ett lömskt trick: ekologisk smakportionin med käket och sen kvickt in med det hon är van vid att ha i munnen vid ätning. eftersom det till en början (väl?) bara handlar om att få in en ny smak så tycker vi att vi är ruskigt klipska. är inte säker på att eLi håller med.

fick dock ett oerhört användbart tips idag: "efter dag 5 kommer det gå mycket bättre". vi som inte hade koll på detta gjorde misstaget att börja på dag 1. nästa gång kommer vi gå till dag 5 direkt.

:)

5 kommentarer Lägg till din
  1. Ja visst var det inget kul första dagen, but it gets better! Hade gärna visat dig att hoppa direkt till dag 5, men tyvärr så går det inte. Under tiden kan din mamma ha roligt. Min skrattade åt mig tom när jag satte i halsen! Idag gapade jag efter maten, ville bara ha mer!!!

  2. tre gånger på samma dag och tusan vet om vi inte kom in just på dag 3 i ett nafs!?

    haver stor förtröstan inför framtiden! på puréfronten alltså…

  3. Jag brukar inte vara den som förespråkar egna ”långkok” – men ett gott tips är att både palsternacka är svinlätt att laga till själv. Små palsternackor är väldigt lättkokta och lättmosade. Det blir en trevligare konsistens än den burkade och också trevligare än att mosa ihop med potatis. Även jordärtskockor är lätta att koka själv en i taget färdiga i ett nafs. Man behöver ingen mixer till dem heller, gaffeln räcker.

    Bäbis ett glufsade i sig, bäbis två tålde ingetdera, trean sprutade ut till dag nio eller så…

  4. tackar ödmjukast för tips. men med rodnande kinder erkänner jag rakt av: köpt mat är ALLTID bättre än min…!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *