Fick ett påsktrivselsrecept

via mail från kamrat Lasson som jag gifvetvis delar med mig av!


Lättlagad och trevlig Påsk-kaka

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande
håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa
igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt.
Schätt på elvischpen igen…
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en
muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn forfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en ma…sched… och schå socker,
eller nåt, va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg….schå kolla schen
whiskyn.

Gå å lägg dej….Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka i alla
fall….?

7 kommentarer Lägg till din
 1. Äru bra på att spela spel? Så är du välkommen in i mitt lag :) .. Du är hjärnan jag sitter gärna brevid i beundrar dig :)

 2. Hahaha, den va bra! Jo, jag känner att människor som väljer att uppfatta saker och ting negativt kan man ju aldrig skydda sig emot. De hittar alltid något att förfasa sig över, men jag ser till att ha mitt samvete rent. Sen måste jag ju tillägga att allt som kommer från Iittala är ju faktiskt prisvärt ;-)

 3. Jo det är en lika dan som karla har, hon fick den av sin mormor och jag tyckte den va så himla fin, köpte den nog på wiells hörna, dom har massas fina kläder där:) Ah de är ganska dyrt och beställer man på internet så är de ju frakt med.. Det är ändå trottsallt lika bra att köpa på Ge-kås. men inte lika fint där, man vill ju ha fina kläder på sin lilla prinsessa, är ju så nu att hon har alltid finare kläder än en själv, :)Kram

 4. Haha,
  jaa det där stämde ju! =) Jaså EmmaLi är din första då med andra ord. Bara för att jag har en klase ungar så tar jag för givet att alla andra också har det ;-). Min Nova är förresten bara en dag äldre än EmmaLi. Lite kul!

 5. Sofie: jag är bäst på att spela spel! – fråga bara min man :)
  ps. du är grym för självförtroendet!

  Satu: ”alla är (bara) sitt eget samvete skyldigt” brukar jag säga. ang iittala; apselut!!

  Petra: novemberungar är dom bästaste!! eller hur?

 6. Utmärkt recept! Ska testa nästa gång jag har whiskey hemma.

  Fast jag undrar om man inte skulle kunna justera lite, t ex strunta i de kladdiga äggen och annat krafs och helt enkelt lägga upp frukt och nötter i en skål som tilltugg och ställa fram ett par glas till whiskeyn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *