det skiljer nästan

en hel obligatorisk skolgång på raKETen och gasellen (åtta år) och det betyder mycket i nymodiga och tekniska finesser; allt från hur man startar (flashig knapptryckning) och bromsar (elektronisk handbroms, tog två minuter för mig att lista ut var den höll sin kos) till hur man kommunicerar och underhåller (imponerande smidig aux-ingång i generösa mittfacket mellan framsätena) sig. motorkraften skiljer inte mycket, och pigg fyrhjulsdrift har dom båda två vid behov.

nåt slags harrypottertrolleri måste ligga bakom den fantastiskt rymliga miljö som omger chaufför och passagerare i V70 modell 08. inte för att det är trångt i 00:an, men så gott om plats som i fordvolvon är det tyvärr inte.

äldre bilens kaross är klart mer skräckinjagande framifrån – ingen kan tro nåt annat än att det här är en stor volvo. den yngre ser ut som en V50. och nog sagt om det.

vita forden skulle visserligen vara smidigare att köra med bruten arm (eftersom lådan är automatisk), men gamle grålle tar ändå hem totalsegern iom sitt underhållande motorljud – diesel i all godhet (miljövänligt osv), och även om det nu går att få lite sprutt i vänsterfilen även i en dieselbil har dom inte kunnat göra nåt åt töntbrummet: det låter ju gammal merca för böfvelen. dessutom är bensinen billigare att tanka?!

en lustighet vi upptäckt är att det går att vara fetare (ganska mycket fetare faktiskt) i lånebilen än i vår egen: alla bälten är kortare i raKETen än i GSL :)

hursomehelst. imorron flyttar GaSelLen hem till kollegan XHT igen. det var kul så länge det varade, men eftersom rocketbilen ju ändå är den vi håller allraste kär är vi lika glada för det!

3 svar på “det skiljer nästan”

  1. Hej! Ville bara tala om att du har den femte största bloggen i Varberg! :) Är du intresserad av att eventuellt vara med i ett kommande reportage om bloggar i Varbergs Posten?

  2. hehe! lite synd då att det är på nosen de är lika..

    fast du, nu när jag tänker på det vet jag faktiskt en å annan som har sniggare rumpa :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *