j u l b o r d

med jobbvännerna var jag på igår – alldeles bäbislös och det var väldigt skojsigt att träffa alla jobbisarna, men faktiskt en smula både märkligt och jobbigt att vara utan bäbis. tis och hon var i trönninge och grattade farfar som fyllde två från sextio och sen åkte de hem och tittade på fotboll. vid elva ringdes det i min mobil och i ilfart åktes hem till hungrande baby som mer eller mindre slet av mig kläderna för att få käk. eller om det kanske var mamma som slet av för att hon inte fort nog kunde få fram matbitar till hungersnyftande älskling…

efter matning uppstod situation som resulterade i att societéns julbord inte kunde räknas in bland mina bästaste vänner. som tur är gick det aldrig över till bäbin och idag har det varit ganska lugna pucken. iaf inte lika lösa pucken som igår.

första advent lider mot sitt slut och vi har idag haft besök av i tur och ordning jobbästisen med syster som hade med sig mumsigaste lyxchokladen som vi smaskade lite (typ ungefär hälften!) på ihop med glögg som tis nästan brände på spisen. under tiden kom oförhappandes gamla jobbkompisen med fästman som lämnade emmalipresent och inbjudan till bröllop! vansinnigt oväntad och lika rolig! en halvtimme senare kom nästgrannen med pojkvän förbi en sväng och bjöd på kladdkaka. till på köpet hade de med sig smågodisar i form av daim, marianne och geisha-bitar. ska det fortsätta i denna stilen lär både tänder och våg få jobba..! är helt proppmätt. och brutalt chokladstuffad!!

det är idag inte bara första advent utan också skyltsöndag och tis har jobbat. för att få möjlighet till adventsfixning (stjärnor och stakar) ringdes mormor in för vagnvallning av lesset och ont-i-magigt barn och vips kunde jag både äta lunch, plocka undan, dammtorka fönsterbrädor (oj vad det görs sällan i detta hushåll?!) samt på alla vis förbereda för stjärnor och stakar. när mormodern kom hem med barnet – som varit oerhört gulligt lagt i sin vagn under hela promenaden – erbjöd hon fortsatt assistans men jag tackade väldans för vallhjälp och sen kom mallís hem från jobbet och vi grejade stjärnor, stakar och ytterligare lite iordningfix i ett nafs och sen kom första gästerna.

resultat: det har varit en riktigt bra dag!

image250imorron är jag och emmalisen bortbjudna på adventsjulfika till stormgatan och det ska bli dunderkul att få träffa resultatet av några av f-kursmagarna!

nu hit the säng :)
tjinixen!

ps. miniform är vår familjs undermedel. såå skönt att liten sliper ha ont i magen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *