a k t i e k u r s e r n a

för både hemtex och netonnet har svängt en smula. för bara några månader sen kostade en hemtexaktie dryga hundrafyrtio svenska kronor: idag kostar den inte ens sjuttio spänn. netonnet har länge legat runt femtio-sjuttio kronor/aktie: nu får du pröjsa över åttio. jag har många gånger ångrat att jag inte köpte hemtexandelar när jag som anställd fick möjlighet att köpa inför börsintroduceringen. jag minns inte exakt, men kursen låg runt max fyrtio-femtio kronor per aktie och minimum var tusen poster. som student var fyra-femtusen en alldeles astronomisk summa… visst, vi kunde lånat pengar, men att låna till gambling kändes för tillfället inte bara korkat utan dessutom otänkbart. men, under årens lopp har jag som sagt hunnit ångra mig både en och fem gånger.. fast när jag kollade kursen i tidningen idag ångrade jag gifvetvis ingenting! med min klantighet hade jag såklart inte sålt i tid och även om kursen fortfarande är högre än vid introduceringen så hade det väl ändå känts som en förlust? netonnet-stocks har jag rätt länge funderat på att köpa av den enkla anledningen att jag är tycker det hade varit kul att typ jobba för sig själv :) men det lär väl inte bli nåt av de planerna. bättre att vara oberoende anställd ;)

det är kallt ute nu. en av gp:s eminente krönikörer, tyko, funderade för någon vecka sen på hösten som fenomen och konstaterade att november alltid fortsätter långt in i december. typ hela december. det innebär att det idag är den 41:a november. klokt uttryckt.

hela familjen var idag å hälsade på lille casper på granitvägen. han var supergullig och bjöd på kaffe och trevligt umgänge med sina föräldrar. emmalisen sov som vanligt när hon är bortbjuden nästan hela tiden men med pappas hjälp vaknade hon efter ett tag, blev hungrig och också matad. nu är hon och jag hemma ensamma. tis är på julbord med köpmannaföreningen.

trettiosex minuter senare:

vi babybjörnade för fullt och bäbin snarkade gosigt men plötsligt får hon sånt där bomstopp i andningen igen och jag blev livrädd och slet ur ungen ur selen och skuttade runt med henne som på värsta kullerstensgatan för att hon skulle hitta luften tillbaka och det gjorde hon ju igen efter bara några sekunder men det tog ett tag innan hon andades lugnt (ungefär en timme kändes det som) och efter det blev hon jättelessen och jag med och så satt vi och bölade lite i soffan ihop tills hon berättade att hon ville ha mat å då fick hon det å sen rapde hon på värsta öldrickarmanér och jag blev stolt och så bäddade jag ner henne gosigt i soffan och sjöng vaggvisor av typen vyssan lull, i’ve got you under my skin, do nothing till you hear from me, ol’ man river och emmali-sången men sen fick hon ont i magen å då tog jag i med tunga artilleriet och sjöng om fröken fräken och sen lite tipp tapp, fly me to the moonfor once in my life och mer emmali-sång och hon somnade men nu springer jag från dator till mellan atackerna somnande bäbis för att trösta och fy fanjävlarhelvete vad detta är hemskt för en så liten halvmetersmänniska ska inte behöva ha så ont att hon hulkar och tårarna sprutar… vad ska jag göra?? kärlek är det enda jag kan erbjuda, men det hjälper inte långt mot kurriga tarmar och fisiga magar…

livet som EmmaLi-förälder är stundtals otäckaste värsta – som nu när hon har så ont på sig, – men oftast är det underbaraste i världen och jag är så lycklig att en så fantastisk liten makalöst vacker människovalp hamnat i vår ägo!! det känns som vi haft mest tur av alla jag och mattias!! (fast det vet jag ju att alla föräldrar tycker såklart! :)

nu är hon iaf snarkad bäbis…

tjinixen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *