m ä r k l i g a

saker händer. å då menar jag inte bara i mitt hormonnstinna huvud. nä. t ex: bäbisen sover gosigt bredvid mig i sängen. å jag är ganska nyduschad! och schweppes (som är biten och dränerad och trattad) är snällare än snällast och finner sig i sin lott utan knot och morr. och t o m whiskien är lugn och snäll och låter bli att trassla och jaga och skälla på schweppsen? men framför allt: solen skiner för tusan!! har varit kallt i natt – en bit under noll – och imorse lyste frosten hur vackert som helst i motljuset på barrbusken vid altanen.

jag sitter alltså här i sängen. omringad av den del av familjen som är hemmavarande. EmmaLi bredvid mig och månsdjuren i varsin liten hög precis nedanför. det är onekligen väldigt mysigt. men också rätt varmt; både päls och bäbis alstrar energi såklart!

vi har försökt sätta in en födelsenotis i lokalblaskan. eftersom vi ville det skulle stå lite mer än i en "vanlig" radannons blev den också en smula dyrare. menmen. det fick det väl vara värt bestämde vi och betalade snällt de 741 riksdalerna de ville ha. annonsen skulle sättas in i morgondagens blaska. morronen efter, klockan tio över åtta, ringer telefonen. det är från hallands nyheter. vår text blev inte godkänd på tryckeriet i falkenberg. eller jo. den skulle godkännas om vi bytte ut en liten begynnelsebokstav mot en stor (en EmmaLi vill vi det ska stå, istället för En EmmaLi). det blev en principsak. nänä. skit i det då sa vi och gick ner å hämtade tillbaka våra 741 pengar. det är märkligt: varenda annons vi velat sätta in i deras tidning har det varit strul med. när vi skulle gifta oss fick de ett underlag på mail, ändå lyckas de skriva fel datum i första korrekturet till oss. i sitt andra korrektur har de stavat fel till mattias namn. när vi vill sätta in ett foto från bröllopet blir det rabalder för att vi vill att det ska stå ett "tack" till alla som var delaktiga till vår lyckliga start som gemensamma hedbergsare. det slutar med att vi sätter fotot i varbergsposten istället. i min farmors runa har de lyckats stava fel till mitt namn, trots korrekt underlag från begravningsbyrån. jag fattar inte? om det strular så här med oss, hur många andra stackare ha de inte bråkat med också? nåväl. vi struntar i töntiga lokalmurvlarna och sätter gratisannons i vp istället. helt ärligt är annonsen inte för oss. den är "efterfrågad" av andra, å gifvetvis gör vi allt för att tillgodose behovet 🙂

dags för blöjbråk nu. det börjar röra sig bredvid mig!

tjinixen!

i n s i k t
u t f l y k t

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *