f i f a 0 8

har blivit min konkurrent. tillika makvakt (jmf barnvakt) – praktiskt att placera älsklingen framför philip och ps3 när jag vill ha tid för annat, t ex läsa, vara lagd, journalskriva, bloggas, prata i telefon eller bada badkar. eller nä, det sistnämnda vill jag gärna göra med sällskap. kanske inte i själva karet (det är blir till min förtret numera tyvärr alltför trångt) men sällskapet kan placeras på en mjuk handduk bredvid.

den gamla kornisch vi hittade i ingas rum har kommit alldeles utmärkt till sin rätt i w:s gamla (blivande bäbisens) rum. min lilla hantverkare pysslade ett tag och sen satt den där på sin plats som en smäck med gardin och allt! ursprungsplanerade gardinen visade sig vara på tok för mycket solblekt men kvickt trollades annan tygtrasa fram och ihop med tis gamla rottingstol och allt det andra blev det väldigt fint. kommer bli bamsefinaste där inne när det blir klart – vilket vi lite skrockfullt inte vill att det ska vara förrän bäbisen flyttat ut från magen och hem till oss.

apropå det så tror jag nu inte längre att denna utflytt kommer bli den tolfte. nu gissar jag på den nionde istället. varför? ingen aning. vissa saker bara är liksom!?

igår åt vi grillat lamm och ostpotatis på halloweenkalajset vi var bjudna på. görgott! efter detta serverades ett chokladmums av sällan skådat slag. natten blev också därefter. bäbisen måste varit oerhört missnöjd med sin undanträngda plats och bumpades stundtals åt alla håll. efter ett tag (läs: vid klockan sex imorse) kom den på att den kunde flytta/sträcka ut sig lite uppåt å då blev det visserligen bättre plats för tarmar, men sämre för lungor. summa summarum; god mat straffar sig för tjocka magar.

dagsens detta-har-jag-lärt-mig:

tove janssons mumindalshemul har troligen apselut med glosan hemul att göra. etymologiskt kommer ordet från hem och ägande. från detta tolkas ordet ohemul: en anklagelse som saknar grund (typ utan hem). själv skulle jag sagt att ohemul betyder tokig/galen/ologisk å det är väl typ samma sak? hursomhelst, I love språkhistoria!

dagsens gnällspik:

för det första. med anledning av schenströms avgång: vilken roll har uppraggande journalisten pihlblad i den här balunsen? om nu hårfagra statssekreteraren varit så "klart alkoholpåverkad" som samvetsgranne murveln hävdar, vad/var/vart tog hans ansvar vägen? dom var väl två som pimplade vin och pussades? min gissning är att tv4-människan såg sitt scoop och bortsåg från alla moraliska aspekter. det faktum att hans arbetsgivare nu entledigat honom från alla vidare uppgifter inom företaget ger mig grädde på mitt mos i frågan.

för det andra. det kastas mount everestar från alla håll mot nicola clases svartbyggda glashus. ha! alla som aldrig betalat en hantverkare el dylikt utan att erlägga arbetsgivaravgift räck upp en hand, pliis! inte många kvar då, nä. skulle det vara skillnad för att paret clase har "inkomster i miljonklassen"? är det bara okej att fuska om man är medelsvensson? å för att återkalla en gammal sten: hur många var det nu som betalar sin tv-licens? inte många nävar i luften där heller nä..

för det tredje. tv3:s insider "avslöjade" hur porrbilder stjäls på internet. ehum.. hört talas om fildelning någon?

dagsens nyheter:

snikna tjyvar: nån har stulit träd på bolsevägen i trönninge. dessa har sedan släpats iväg för att kapas upp i lämplig brasvedsstorlek. snåla satar. det finns att köpa färdigkapat på statoil.

oroväckande klantigt: i två olika fordon men med samma chaufför, och mot samma ladugård, krockades det två dar i rad på väg 41 i höjd med björketorp. snacka om att traska på i samma gamla hjulspår.

over and out.
tjinixen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *